Inför torsdagens Indian Wells

Nu kör vi! Det här ska bli otroligt roligt, mina vänner. Lite mjukstart idag, men vilken turnering vi har framöver oss.

Det enda tråkiga med Indian Wells är väl tiderna. Start 20 svensk tid, tufft för oss som blir väckta halv sex på morgnarna, men vi får kämpa på.

Auger-Aliassime, vad kan han hitta på? Han är förstås het som den enda spelaren född på 2000-talet som är inne och spelar på den här nivån. Fortfarande lite bättre på grus än på hardcourt, och därmed blir det nog tuffare nu än det var i Sydamerika senaste månaden. Norrie, han är bra. Jag tror nog Norrie vinner det där, men riktigt intressant match. Snart kommer Auger-Aliassime slå igenom stort.

Dzumhur-Ramos är en sådär lagom bra match för att vara en första dag i en sån här turnering. Klart tittbart. Händer alltid något runt Dzumhur.

Herbert-Kohlschreiber lite bättre. Snacka om att vara på väg åt olika håll. Herbert har äntligen slagit igenom och blivit en bra atp-spelare. Kohlshreiber, hur klamrar han sig kvar fortfarande? Herbert med sina specialområden serve och retur mot Kohlschreiber och hans vinkelslag. Väldigt olika spelstilar, brukar bli kul.

Karlovic, inte iskall, men frågetecken kring hur han håller numera. Två raka förluster mot Albot är väl sådär. Mot Ebden som däremot är totalt iskall. Lita på att båda två är väldigt vinstsugna. Ebden var rätt bra den här perioden förra året, och även om han hade en bra turnerig i hästas, Shanghai var det väl, om han inte plockar poäng snart kommer han rasa på rankingen.

Berrettini-Querrey kan vara dagens bästa match kvalitetsmässigt. Querrey inte så bra som när han var som bäst, men fortfarande giftig, och Berrettini, rejält på väg upp. Blir intressant hur de står sig mot varandra. Mycket goda servare så blir väldigt små marginaler där. Berrettini lite smartare, tror han har en fin chans.

Kudla är väldigt formsvag, annars hade det varit en okej match också men nu är nog Nishioka för bra. Om inte Kudla hittat en helt annan form sen han spelade senast.

Så har vi ett litet nattpass också.

Han hålls högt nu, Humbert. Egentligen helt oetablerad på atp-nivå, ändå klar favorit mot Marterer. Marterer visserligen overkligt formsvag och har varit så länge. Lite märkligt, Marterer. Han borde vara bättre. Väldigt lika som spelare de där två. Brukar inte alltid vara ett plus underhållningsmässigt.

Och sen har vi den, Fratangelo-Ymer. Jag misstänkte att Fratangelo skulle hållas som lite favorit, som på oddsen där. Svårt att säga så mycket om spelstilarna. Väldigt vanlig spelare, Fratangelo. Han är okej på det mesta förutom en ganska svag serve. Antingen avgör Ymers klart bättre serve eller så avgör det faktum att Fratangelo kanske är lite säkrare i bollandet.

Opelka-Mayer, man kan väl hoppas att den blir lite försenad så man kan ta den imorgon bitti. Chansen borde finnas. Kul match? Nja, det vet jag inte. Men tennis vill man ju alltid se.

De seedade pojkarna kliver in på lördag de första. Med andra ord, det är ju inte superhett det här, men ska ändå bli väldigt kul att det går igång. Vi har några mycket trevliga veckor framför oss.