Vi är igång

Man är ju redan lite peppad på kommande speldag, men det är tyvärr sisådär 11 timmar kvar så vi får allt ta och sy ihop nattens spel först.

Vi börjar med lite fina bollar. Jag gillar särskilt Jaziris backhand där. Hyfsad handled, eller vad säger ni?

Första gången sen dackefejden som Jaziri vann en match förresten. Han har varit totalt värdelös i år, men nu så.

Resultaten, såhär gick det.

Några skrällar till, inte bara Jaziri. Tyvärr stod Ymer inte för en av dem. Tvärtom mot hans kvalmatcher. Då kom han tillbaka från underläge två gånger, nu ledning men sen storstryk. Rätt märkligt det där faktiskt. Gäller båda bröderna Ymer. De spelar extremt många tresetare då de helt enkelt förefaller vara klart bättre i underläge. Ändå en kanonvecka för Ymer det här. Han ska vara jättenöjd med att ha kvalat in och fick några poäng för det. Sen så klart synd att han inte tog chansen när han fick en av fältets lägst rankade spelare i första omgången, men jag tycker man måste ha rimliga krav. Ymer håller inte riktigt för atp-touren rent nivåmässigt, så att han ska vinna match är i grunden att kräva för mycket.

Skrällarna var det. Andreozzi är inget bra på hardcourt, och inte i någon form överhuvudtaget, men Ivashka slog han. Ivashka, han är topp-100 på rankingen, men jäklar vad långt ifrån topp-100 han är spelstyrkemässigt. Svårt att förstå hur han kunnat hamna på atp-touren faktiskt.

Jag trodde inte på Auger-Aliassime. Men man kan väl säga att han överbevisade mig. Kanske är det där riktigt stora genombrottet på gång. Igår kväll såg han i alla fall ruskigt stadig ut, stadigare än jag sett honom förut.

Giron, det är en knall. Han har hållits ganska högt på challengertouren i år, och vunnit någon turnering där, men därifrån till att både kvala in här och sen slå Chardy, det är ett långt steg, även om Chardy är en högt rankad spelare som är möjlig att slå då han är lite ojämn. Intressant där att Kecmanovic servade för matchen vid 6-5 i avgörande mot Giron i kvalfinalen. Men Giron slingrade sig och nu plötsligt i andra omgången. 25 år gammal och har hittills spelat in drygt två miljoner kronor, Giron. Kort sagt, han har inte gått plus på sin tennis hittills. u får han 250 000 kronor för det här, och chans på en halv miljon i nästa match. Tycker det är kul att se när livet förändras för spelare. Det här är nog rätt stort för Giron.

Paire, inte bra. Men bra Gunneswaran som är en sån där spelare som halkat in på lite av ett bananskal på topp-100 efter att ha plockat många poäng i svaga startfält på challengertouren men nu när han väl är här så vinner han matcher också. Mycket starkt.

Att det skulle bli tiebreaks mellan Karlovic och Ebden, det var nog inga superodds på det kanske.

Dzumhur? Man trodde ju han var lite på gång kanske när han plötsligt var lite bättre i Rotterdam men jäklar, rakt ner i källaren här. Såg inte ut att trivas med de yttre förutsättningarna riktigt igår kväll, minst sagt.

Det var väl vad jag hade att säga om första dagen det. Vi hörs om en stund med snack inför andra dagen.

Ni har sett att det ligger ett nytt avsnitt av Hawkeye ute va? Lyssna på det, massor av snack inför turneringen där.