De hände under fredagen

Klart bättre under den andra dagen tycker jag, även om jag inte såg så jättemycket. Jag gör som de stora grabbarna. Jag kliver in i turneringen till fullo idag.

Lite höjdpunkter först.

Jarry-Tiafoe spelades ju på trevlig morgontid för vår del, så den gick och titta på. Mycket trevlig start på dagen. Tiafoe…det är intressant det där. Det är nog mest jag som tänker på, och drar slutsatser av det, men när en tennisspelare börjar inspireras av andra idrotter, nästan alltid basket, när det gäller utrustningen, det har aldrig någonsin gått bra för en sån spelare. De där långbyxorna, den där långärmade tröjan, det där handlar liksom inte om att han fryser. Det handlar om att han tycker det är lite coolt då hans idoler använder sånt där, och det går liksom igen i hans sätt att uppföra sig. Han härmade basketspelares segergester under Australian Open och så vidare. Jag tycker det ser ut som att Tiafoe fått skallen på lite fel håll just nu. Det kommer garanterat gå över. Såna där faser varar sällan länge, men just nu presterar han inte det han borde. Lite kul med Jarry dock tycker jag. Han är lite tvärtom kan man säga. Det är inte fokus på mycket annat än att spela tennis där inte. Och som man kunde känna inför matchen, att bollen flyger snabbt genom luften och studsar så högt som den gör i Indian Wells, den kombinationen passar Jarry riktigt bra. Kolla i klippet hur högt hans serve studsar upp. Tiafoe fick ofta returnera den ovanför huvudhöjd. Blir intressant att se hur det ser ut när Isner kliver in imorgon. Tur för Popyrin att han är lång.

Bra match mellan Wawrinka och Evans. Riktigt kvalitativt. Evans känns tillbaka nästan där han var innan drogavstängningen. Mycket kul att se, och rättvist. Han har berövats några år, men nu får han i alla fall en chans till på högsta nivå.

Nu var Johnson lite gråtig igen. Lägger ingen värdering i det. Slår bara fast att han gråter rätt ofta. Tillbaka lite spelmässigt också. Fritz har märkligt svårt att ta nästa steg, men som Johnson spelat ganska länge nu borde Fritz vara ett tufft motstånd, något det inte var nu.

McDonald, jag tror det kan sluta bra för honom, redan i år. Det är riktigt bra, och väldigt modernt. Vad ska vi gissa, topp-30-kapacitet? Jag tror det. Det är en spelstil som fungerar otroligt bar nu för tiden det där, och han känns långt, långt ifrån färdigutvecklad. Kanske inte topp-30 i år, men i framtiden tror jag utan tvekan det kan bli så.

Alla resultat, här har vi dem.

Kvalarna hade det kul. Fyra som vann och tre som torskade.

Harrisons förlust sticker ut. Jag förstår verkligen inte att han inte är lite mer stabil än han är. Han har liksom inget svårt spel. Han borde inte behöva ha såna enormt djupa dalar som han har. Att förlora mot Carballes Baena på hardcourt, oavsett nivå, det är inte bra.

Berdych…det där är inte bra. Han som började året så bra, och nu har det bara droppat av senaste månaden för att nu, ja jag vet inte. Jag tycker inte Lopez är atp-mässig längre, så det där är riktigt svagt.

Vad tror ni om det här dubbelparet då? Någonstans kan jag känna att en viss kapacitet kan det nog finnas i dem.