Inför lördagens spel

Nu är det dags att dra igång på allvar. De seedade spelarna börjar kliva in. Det här blir kul.

Helt otroligt vad högt Djere värderas. För ett par veckor sen var han knappt topp-100 och åtminstone jag såg hnom absolut inte som bättre än så. Nu möter han en spelare som är på just den nivån, och är enorm favorit beroende på att han vann en grusturnering, där klassen var sådär, om man är snäll. Måste vara riktigt fint odds på Andreozzi där. Blir intressant att se av den anledningen den matchen.

Obehaglig motståndare för Tsitsipas. Inte vare dag han möter en spelare som är yngre än honom, och en spelare som spås en kanske ännu bättre framtid än honom. Auger-Aliassime tog en fin seger i första rundan när han slog Norrie och kanske är han redo att börja prestera på den här nivån även om hardcourt. Känns väl som att Tsitsipas ska vara lite för tung, lite för bra, men som sagt, en obehaglig match för honom.

Giron får vara extremt nöjd med att ha tagit sig hit. Och lite chans tror jag att han har faktiskt. De Minaur är bra, det vet ni att jag tycker, men han är också en spelare som man kan skrälla mot då han inte har så mycket till eget spel ännu. Och Giron, snacka om att inte ha något att förlora.

Hur är Coric mot servekanoner då? Han borde vara helt okej med sin noggrannhet. Men servekanoner trivs i de förhållanden som är i Indian Wells. Karlovic kommer vara svårbruten, minst sagt, och den matchen kommer avgöras av några få, viktiga poäng.

Ramos lite pånyttfödd. Cecchinato inget att hålla i handen på hardcourt direkt. Det blir ingen pangpangtennis där direkt, men kan nog bli lite kul ändå.

Raonic vann den här tiebreakturneringen tidigare i veckan. Kanske ett tecken på form, men han har floppat många gånger i år. Jag litar i alla fall inte på honom, och även om Querrey är långt ifrån den spelare han en gång var, det här blir ju så klart otroligt jämnt. Tiebreaks rakt av, och jag skulle inte ge mig på att spela Raonic till det där oddset.

Simon och Monfils, de ska väl inte strula till det där tycker jag. Borde inte bli särskilt spännande så där kan man nog välja andra matcher.

Kyrgios, viktig match! Om han vinner den får vid Djokovicmatchen på måndag, och den vill vi inte missa. Borde passa honom helt okej att möta Kohlschreiber, så allt handlar om hans inställning. Tilläggas bör att Kohlschreiber var riktigt bra mot Herbert i första omgången, så man ska inte ignorera honom helt.

Gunneswaran-Basilashvili, man ställer sig kanske inte och gör upphopp direkt. Ofta bra lottningar faktiskt, Basilashvili. Vilket i och för sig ofta gäller när man är topp-20 i världen. Chanserna att få en gynnsam lottning då växer liksom lite.

Struff-Berankis, ganska torrt det också. Torrt men bra. Berankis lite bättre i spelet, Struff mycket bättre serve. Borde tala för Struff. Men många fina dueller att vänta. Där kommer det däremot att smälla rejält.

Ett litet nattpass också. Positivt att det är ett litet. Under helgerna väljer de att spela större andel matcher på för oss bättre tider här.

Vilken match sticker ut då?

Ingen egentligen. Den som skulle kunna bli jämn är i min mening Thompson–Thiem, men den ganska höga studsen här passar Thiem, och därmed tror jag att han vinner. Zverev, Bautista och Djokovic i min mening ohotade vinnare. Fratangelo…att Djokovic ska behöva möta honom känns snudd på ovärdigt.