Favoriterna trummar på

Det kommer bli bra till slut det här, och det var mer än okej redan under söndagen.

Nadal kom för sent till matchen. Han hade blandat ihop sommartiden. Eller han trodde det var åt fel håll, så att säga. Han bad om ursäkt till Donaldson, och straffade mest troligt sig själv på något kreativt sätt efter matchen. Jag tror att Nadal tycker att tider ska hållas. Känns också som en sån grej som skulle kunna störa honom, men Donaldson var för dålig, och Nadal träffade bollen riktigt bra. Det där kan bli intressant.

Federer var i underläge i andra set och det hade kunnat bli skilje men att han skulle strula bort hela matchen, det var aldrig aktuellt. Jag tycker att han också såg bra ut. Borde alltid spela i helvitt, Federer. Känns som att han blir några procent bättre av det. Luktar Wimbledon lång väg, och då blir man ju lite extra rädd för honom.

Jag förstår mig inte på Nishikori riktigt. Varför tränar han inte? Eller gör han det, men träningen biter inte på honom? Han påverkas av trötthet i nästan varje match jag ser honom numera. Mannarino gjorde det bra, men den stora grejen var att Nishikori helt enkelt inte presterade. Tycker han fått med sig väldigt mycket bättre resultat än han förtjänat i år.

Isner-Popyrin, det är inte ofta man ser den där kombinationen av en spelare som spelar nästan perfekt och en som verkligen inte sätter en boll men så var det. popyrin hade inte ett rätt, inte under hela matchen, medan Isner var riktigt bra. Man ska inte underskatta hur beroende Isner är av att bollen studsar högt. Jag tycker det pratas för lite om det. Visst, hemmaplan, men den stora anledningen till att man mystiskt nog hittar formen i just de här turneringarna varje år är att studsen är extremt hög, och det underlättar precis allt för honom. Serven biter bättre, men mest av allt, han får mycket lättare att hitta en säkerhet i sina övriga slag.

Fognini…det där var anskrämligt. Han får vara jättenöjd med att han fick med sig ett tiebreak. Han är totalt nere i källaren just nu och har knappt vunnit match i år. Allt hänger mnu på grussäsongen, annars kommer han rasa ut från topp-50. Som om han bryr sig om det. Han skiter ju i allt.

Lite trist att se Goffin faktiskt. Det är inte den spelare som var topp-10 för något år sen. Han är för försiktig, han litar inte på sig själv, och det känns inte som att han är riktigt nära något spel som kommer hålla honom kvar i toppen. Det var lite jämnare än 6-3 6-3 indikerar, men det var inget snack om vem som var värd vinsten. Krajinovic var den av dem som vågare driva på och när två spelare som bara har en offensiv, ingen defensiv, möts, då blir ju det minst sagt avgörande.

Wawrinka slog Fucsovics också i en trea. Jag kan vara blind, men jag tror inte den står med där va? Så var det i alla fall. Rätt bra match, men kanske inte sådär blixtrande från Wawrinka som skulle krävas för att ses med en rejäl chans mot Federer.

Just det, video brukar vi ju ha dessa dagar också. Här har ni klipp från några av de stora matcherna.