Inför måndagen

Det är lite väl många blåbär kvar kanske på den övre halvan nu när bara 32 spelare är kvar i Indian Wells. Det kunde varit bättre, men vi hoppas att det här ändå blir en grym tennisdag.

Nu ska det väl ta stopp för Giron kan man tro, men han kan bolla i rätt högt tempo och jag är inte säker på att Raonic kommer bryta honom som på beställning precis. Man ska alltid ha en viss respekt för amerikaner som kommer från lite ingenstans såhär så även om han absolut inte har spelstyrka för det skulle jag inte bli chockad om Giron gör det där ganska jämnt. Och Raonic har floppat förr, det vet vi.

Struff borde väl passa Zverev rätt bra. Han behöver inte göra så mycket mer än att serva och sen bara stå och lita på att han är säkrare, vilket han förstås är. Struff kan inte göra så mycket. Han måste hoppas på att Zverev har en usel dag och samma sak där, usla dagar har Zverev ibland, det vet vi.

Vet inte hur Gunneswaran är mot extrema servekanoner. Kan inte minnas att han mött någon tidigare. Men han är en duktig servare, ganska stabil i egen serve, och dessutom en god returnerare. Ingen fantastisk bollare, men ändå klart bättre än Karlovic på det området. Jag tycker inte det där känns som någon trygg Karlovicvinst överhuvudtaget. Helt ny mark för Gunneswaran, han har ingenting att förlora i den här matchen. Mer då än att han inte kommer få många bättre chanser att gå till åttondel i en mastersturnering.

Lite tveksam till att Kecmanovic ska vara favorit mot Djere efter Djeres fina match i förra omgången men okej då, jag tycker ju att Kecmanovic egentligen är den bättre spelaren av dem, men Djeres resultat måste nog börja respekteras snart. Supertråkiga spelare dock, jag tittar inte på den.

Monfils har krossat Ramos i båda deras inbördes möten. Men 2011 och 2016, vet inte om det spelar så stor roll idag. Och två matcher är ganska lite att luta sig mot. Jag tycker egentligen det borde passa Ramos rätt bra att möta Monfils. han får tid på sig och behöver inte oroa sig för att inte hinna med. Något han däremot borde oroa sig över är att Monfils är så sjukt mycket bättre än honom på tennis, och sånt brukar ju vara rätt avgörande när man spelar tennis mot varandra.

Thiem var väl lite halvstabil i sin första match och är det någonstans han ska prestera på hardcourt så är det i de här turneringarna, Indian Wells och Miami med extremt hög studs. Om vi snackar studs så passar den inte Simon alls, och hans setförlust mot Jaziri häromdagen, inte skrämmande. Egentligen ska Simon ha en väldigt bra chans mot Thiem på hardcourt, men idag tror jag han får stryk.

Man vill ju att Felix ska ånga på lite nu och liksom bekräfta sitt genombrott. Han kan börja med att slå Nishioka. Antingen slår Felix bort sig, eller så gör han det inte. Det är helt upp till hon om hur matchen slutar, och har han en duglig dag sett till hur han spelat på slutet så tror jag han klarar det.

Sist ut Djokovic som nog inte är missnöjd med att han slapp Kyrgios. Han har faktiskt förlorat en gång mot Kohlschreiber, på grus, Franska öppna 2009. I övrigt åtta vinster och bara två förlorade set. Kohlschreiber har ingenting som kan störa Djokovic mer än då en duglig form, han såg bra ut mot Kyrgios men nej, torskar Djokovic där, då blir jag vansinnigt förvånad, det händer inte.

Lagom intressanta matcher, eller vad säger vi? Givetvis utan tvekan tillräckligt bra för att vi ska kolla, så är det.