Inför tisdagen

Idag ska de sista åttondelsfinalisterna bli klara. Låt oss nu hoppas att inte för många floppar bort sig, för då kommer det bli grymt framåt kvällen det här.

Djokovic match kommer fortsätta precis efter Nadals match. Runt klockan 22 med andra ord.

Vi börjar med Medvedev-Krajinovic och Nishikori-Hurkacz. Väldigt liknade matcher faktiskt. En lite bättre spelare mot en lite sämre spelare men tillräckligt jämnt för att det inte ska kännas helt ointressant. Jag väljer nog Nishikorimatchen. Om han inte är bättre än han var mot Mannarino tror jag han får stryk idag. Hurkacz har varit riktigt vass senaste gångerna jag sett honom.

Kan Shapovalov tänkas vara lite på gång? Inte alls en oäven match det där. Cilic är desperat efter matchvinster, Shapovalov kanske inte lika desperat, men han lär onekligen vara vinstsugen han också. Formsvaga men bra spelare som lär vilja massor.

Schwartzman hade Nadal lite på kroken i Franska öppna i somras. Nu känns han emellertid väldigt sval, Schwartzman, och om han inte är på sin absoluta topp, då finns det givetvis inga möjligheter mot Nadal. Det ska vara en promenadseger det där.

Pella har gjort några bra matcher mot servekanoner förut och varför inte. Han är bra på att hålla igång bollen och gör inte många dåliga gem. Samtidigt såg Isner med sina mått otroligt bra ut i första omgången och på det här underlaget blir han ganska svår att tas med även när han inte servar så nej, förvånande om Isner inte tar den här chansen.

Albot måste ju liksom sluta vinna någon gång, det här är orimligt. Bra lottning här i och för sig. Edmund är en seedad motståndare som är klart möjlig att slå men han ska ju bara vara för dålig, Albot.

Lite ångestmatch mellan Rublev och Khachanov. Rublev är i skriande behov av att vinna den här matchen för att få ordning på sin ranking. Khachanov är i allmänt skriande behov av att spela lite bättre. Rublev har visserligen varit ojämn, men ändå förbättrad på sistone och han har nog ingen överdriven respekt för Khachanov bara för att Khachanov dragit iväg rankingmässigt. Klar skrällchans.

Och så har vi Wawrinka-Federer, tyvärr på den sämsta tiden för vår del, klockan två är tufft. Jag tror Federer kommer vara för bra. Snabb bollflykt och hög studs, det första gynnar Federer lite, det andra gynnar Wawrinka så känns ganska rättvisa förhållanden. Men Wawrinka har fortfarande en bit till sin högsta nivå som jag ser det och det är just det som krävs för att han ska ha chansen mot Federer så nej, en besvikelse om Federer ryker där. Vi vill ju ha Federer-Nadal på lördag och vinnaren mot Djokovic på söndag, eller hur? Det hade ju liksom varit så väldigt fint.