Så slutade måndagen

Måndagen slutade med regn, det är svaret på rubriken, men det mesta hann bli klart innan dess.

Zverev skulle nog behöva sparka alla. Det låter idiotiskt. Det är oftast idioter som skriker på sparkade ledare så fort det går lite trögt, men ni som såg matchen igår, tycker ni det såg ut som att Zverev tycker det är roligt med tennis just nu? Det ser det inte ut som att han gör nej, och när man sett hans enorma grupp av ledare runt sig så, jag vet inte om jag tror det där är så hälsosamt. Man behöver liksom inte en flock av dryga 10 personer med sig för att spela tennis, särskilt inte om man som Zverev är i princip nyfödd och kanske inte vill bli allt för inbunkrad i det tennismässiga. Han skulle behöva börja om från noll lite tror jag, för det känns inte som det är på rätt spår just nu riktigt.

Han var så mycket sämre egentligen, Giron, men han var med i skallen och det gjorde att han faktiskt höll på att vinna. Det var några hållna servegem ifrån, men några hållna servegem mot Raonic behöver inte vara långt ifrån överhuvudtaget. Det var nog det där dåliga gemet då han blev bruten första gången i skilje, Giron, det var det som avgjorde. Jag tror inte han hade blivit nervös och ramlat ihop bara för att han skulle serva hem matchen utan det var just det där, att han gjorde ett dåligt gem i fel läge. Men som sagt, det var klasskillnad egentligen hela matchen till Raonic fördel. Det är dock så mot en spelare som Raonic, om man är med i skallen kan man vinna även om man är sämre. Man kan om man är någon som Giron vifta in två breaks, precis som han gjorde, och sen är man liksom hela tiden klar favorit i sina egna servegem, det gäller bara att aldrig sänka sig. Låter lättare än det är, det jag försöker säga är bara att Giron aldrig hade varit nära att slå någon som är så bra som Raonic är men har en vanlig spelstil. Kul att se Giron. Jag gillar verkligen den där amerikanska mentaliteten att man bara skiter i att man spelar på en nivå som är långt över den man egentligen spelar på.

Det var lite svängigt i Nishioka-Felix och precis som jag skrev igår, det var upp till Felix. Antingen slog han bort sig, eller så gjorde han det inte. En hemsk period, när han slog bort sig, från ledning 1-0 och 3-1 i andra till underläge 1-5 och matchboll emot i skilje. Hyfsat starkt att komma tillbaka får man säga, och ännu starkare av Nishioka att vinna tiebreaket. Han hade nog lite fördel av att han är van vid såna här svängningar i sina matcher, Nishioka. Vem som helst annars som tappar 5-1 i skilje hade ju brutit ihop men för honom med hans obefintliga serve är det inte lika konstigt, och det räddade honom nog. Jag gillar verkligen Felix teknik mer och mer. Det finns inte mycket till gränser för hur bra man kan bli när man har sådär bra slag.

Resultaten i övrigt, såhär gick det.

Jag tror man ska hålla lite uppsikt över Thiem. Kanske lite form, och man ska verkligen inte undervärdera hur bra det är för honom med den extrema studsen.

Kecmanovic i åttondel som lucky loser. Otroligt. Var en okej kvalfinal där mellan honom och Giron, tydligen. Kecmanovic till åttondel, och Giron var väldigt nära att klara detsamma. Blir nästan topp-100 på det här, Kecmanovic. Runt 105:a landar han nästa måndag. Giron skuttar upp 50 platser till runt 170.

Djokovic hann bara spela ett gem mot Kohlschreiber innan regnet bröt spelet för dagen. 1-0 för Djokovic och Kohlschreiber har fördel i egen serve i det andra gemet när matchen startar om idag.