Djokovic borta!

Är vi verkligen helt säkra på att det var Djokovic som stod på banan igår kväll?

Han brydde sig inte. Han försökte, men han brydde sig inte. Mycket märkligt. Sen vad det var som störde honom. Om han kände sig lite krasslig, om Stefan stört hans nattsömn, om någon tvingat i honom gluten, eller om det kanske är det här bråket kring vem som ska bestämma över atp, inte vet jag, men någonting gjorde att han inte kunde fokusera. Tråkigt att han är ute och att vi därmed inte får någon superfinal på söndag, men rätt skönt att se att skillnaderna på den här nivån inte är större än att det räcker med att Djokovic är lite omotiverad för att han ska förlora mot en spelare som Kohlschreiber. Kohlschreiber, fantastisk match så klart, precis som mot Kyrgios. Samma grej med Kyrgios och Djokovic egentligen. De ville säkert vinna, men de brydde sig inte, och om man inte är beredd att göra det där lilla extra, då är det jobbigt att möta just Kohlschreiber i och med att han är så duktig på att bolla om han får tid på sig. Djokovic skulle givetvis pressat honom då Kohlschreiber inte längre hinner med ute i hörnen, där han aldrig varit stark, men igår stod han bara och bollade tillbaka, och då kan Kohlschreiber vara just såhär bra.

Det skrällde på en del även i övrigt kan man säga.

Att Nishikori nu förlorade känns fullt rimligt. Han har inte varit bra på hela säsongen, ändå har han fått med sig bra resultat. Sånt håller inte hur länge som helst. Intressant med Hurkacz. Han tog sig in på topp-100 lite oförtjänt via enbart poäng från challengertouren men när han i år börjat spela på atp-nivå har han direkt anpassat sig och håller hur bra som helst. Hans grundslag är verkligen fantastiskt bra. Sen är han inte rörlig, inte snabb, ingenting sånt. Men titta på Del Potro. Det går att ta sig fram enbart på spelmässiga egenskaper, så ska bli intressant att se hur det flyter på för Hurkacz framöver.

Krajinovic har också fått en jäkla fart. Han krossade Medvedev, rakt av. Rätt bra spelstil för att slå Medvedev dock, och man börjar kanske se lite att kollegorna börjar få lite koll på Medvedev. Jag är helt övertygad om att Medvedev i framtiden kommer vara en mycket offensiv spelare som driver spelet själv, men som det är nu fokuserar han mycket på defensiven och när han då möter någon som Krajinovic som är hur bra som helst när han inte blir pressad, då blir Medvedev en utsatt favorit.

Cilic, där är det illa. Han behöver göra något radikalt, för som det är nu har han tappat grunderna. Han har ingen trygghet i sitt offensiva spel som han är så otroligt beroende av.

Och så höll några favoriter också, som tur är. Nadal krossade Schwartzman, det där är väl ungefär normalresultatet mellan dem. Isner kan bli farlig, han imponerar. Och den som inte finns med i resultaten där, människorna på atp kanske gick och la sig helt enkelt. Federer slog Wawrinka utan några som helst problem. Totalt ohotad i egen serve och nästan hela tiden med i Wawrinkas serve. Total klasskillnad, Wawrinka var helt enkelt inte tillräckligt bra.

Privacy Preference Center