Klart för kvartar

Kanske inte riktigt som vi trodde på förhand på alla sätt, men det kommer bli en riktigt kul avslutning på den här turnerringen. Och det var kul igår, ganska kul i alla fall.

Krajinovic gjorde det riktigt, riktigt bra mot Nadal. Bättre än sådär har han nog knappast kapacitet att göra det. Lite deppigt möjligen att han ändå inte var nära att vinna något set men det är ju kanske inte så lätt att tas med Nadal heller. Nadal då? Det var väl sådär lagom stabilt. Inte hans bästa insats, men verkligen inget som oroar hellre. Han ser ut att vara i fullgott skick just nu. Bådar gott inför grussäsongen om inte annat.

Edmund räcker så klart inte till mot Federer. Han är en jätteduktig spelare, Edmund, men han är en arbetare. Federer är en konstnär. Den skillnaden syntes rätt tydligt igår. Rätt tydligt. Federer precis som Nadal, han är i gott skick. Fantastiskt egentligen, att det är de där två som nu är överlägsna i en mastersturnering igen. Helt okej idrottsmän de där två, får man säga. Det har varit såhär i några år.

Mycket gick som förväntat igår. Som att Thiem hade rätt god kontroll på Karlovic. Där får jag väl säga att Karlovic servetaktik var lite förvånande. När Thiem nu ganska ofta valde att ha en offensiv returposition, att Karlovic då valde att serva en hel del mot hans forehand istället för mot den backhand där Thiem omöjligtvis kan hinna göra något annat än att blockera över bollen, märkligt. Han brukar vara smart, Karlovic.

Khachanov-Isner blev väl egentligen exakt som jag trodde. Det spelade ingen roll att isner var riktigt bra för veckan och att Khachanov är helt ur form. Spelstilsfördelen var för stor för Khachanov. Det finns inte många exempel på matchups som passar så uselt för den ena parten som fallet är när de där två möts. Precis som jag sa igår, Isners må serva bättre, men Khachanov returerar bättre, så deras servar och returer blir snudd på ett nollsummespel. Och när det är så, hur i hela världen ska Isner kunna vinna? Det ska otroligt mycket till i alla fall, för Khachanov är förstås i hundra av hundra fall bättre när bollen är i spel.

Monfils gick mitt i natten så den var svår att se, men han verkar ha gjort något som angränsar till en perfekt match. Hur bra är han egentligen? Bättre än någonsin? Jag tror faktiskt inte det är så väldigt långt borta. Fantastiskt kul att se.

Struff hade första breakchansen mor Raonic och så långt, fram till mitten av första set, kändes Struff som en trolig segrare men sen blev det som det blev, och det är inte direkt första gången. Raonic har en sån trygghet i sitt servande att han inte blir stressad även om han varit lite pressad i ett gem. Hans motståndare blir däremot superstressade av att ha missat en chans, och det gör att de sen ofta faller ihop, som Struff gjorde. Som spelet såg ut hade han inte behövt förlora den här matchen så pass stort.

Hurkacz, det förvånar mig det där. Jag ser vad han har, att han har fantastiska grundslag, men nej, jag trodde inte det där. Vansinnigt genombrott. Innan den här säsongen hade han knappt ens nosat på atp-touren.

Det kan nog gå ännu bättre om du öppnar ögonen, Hubert. Otroligt bra namn för övrigt, Hubert. Hade man ju velat heta.

Nishioka hade ont i ryggen, syntes tidigt. Annars hade han nog vunnit den där matchen som matchbilden såg ut. Ovanlig spelare, Kecmanovic. Hur många tennisspelare på högsta nivå är extremt osnabba? Han är det i alla fall. Fantastiska grundslag och han missar i princip aldrig när han har tid på sig, trots att han trycker till ordentligt. Men vad långsam han är alltså. Tråkigt på något vis, för ser man till slagen är han utan tvekan en blivande topp-10-spelare. Men hur tränar man upp snabbhet? Det är inte lätt det, och om han inte är snabbare än han är, då blir det svårt att nå den där topp-10-positionen.

Idag är det podd, mina vänner! Lyssna gärna det förra avsnittet innan det nya kommer ut. Ni hittar det genom att klicka på Hawkeye högst upp här på sidan.