Det blev inget

Man hade sett fram emot en intressant kvartsfinaldag i Indian Wells. Det blev…ingenting.

Kecmanovic är inte redo att leka med de stora pojkarna än kan man ju säga. Totalt tempotorsk. Han hann bara inte med. Han blir topp-100 på det här och kommer säkert börja spela en del på atp-touren. Och jag tror också han kommer kunna vinna matcher. För han har en spelstil som passar perfekt för att kunna slå spelare som är 70-100 i världen någonting. Men hur han ska göra för att i framtiden konkurrera med de allra bästa, det vet jag ärligt talat inte. Kolla på honom liksom. Han hinner ju inte med. Kanske att han skulle hjälpas lite av att bli lite lättare. Han ser rätt tung ut i kroppen men nja, jag är tveksam till Kecmanovic som en framtida toppspelare, det får jag säga. Nu låter det som en sågning, så är det inte. Men är man i kvarten i en mastersturnering när man ännu inte fyllt 20 år, han är född 99, det skriker det blivande toppspelare om. Men som sagt, det är jag inte så övertygad om.

Att den första kvarten inte skulle bli mycket till match, det fick man ju räkna med, men att Monfils skulle kasta in handduken, det var ju vansinnigt förvånande ändå. Inte att Monfils lämnar walkover eller är skadad, det sker ju i princip alltid, men just den här veckan? Han har sett precis hur bra som helst ut på precis alla sätt, så säger han att han varit skadad de senaste dagarna. Då kan man ju fundera lite över hur jävla bra han skulle vara om han kände sig fräsch. Sen är det ju troligen smart. Hans kropp är gjord av en blandning av glas och papper, typ. De är så bräcklig som något bara kan bli och att då dra i bromsen tidigt istället för sent, det sparar troligen många långa uppehåll, men samtidigt var det här en sällsynt chans för honom att nå final i en stor turnering. I vanliga fall finns inte den chansen då någon av de stora alltid står i vägen så tråkigt att han inte fick ge det ett rejält försök.

Raonic mot Thiem i den ena semin imorgon alltså. Vi får hoppas att kvartarna på den nedre halvan som spelas ikväll svensk tid blir roligare. Och det måste de ju bli. Vi snackar om Federer och Nadal, direkt efter varandra, på för oss bästa kvällstennistid. Blir fint. Vi hörs senare idag inför de matcherna.