Inför fredagens kvartar

Nu vill vi ha riktig tennis. Det där vi fick igår med en chanslös Kecmanovic och en inställd match, nej, det där går inte. Nu förväntar jag mig en riktig, rejäl tenniskväll. Ingenting mindre.

19:00 Federer-Hurkacz 1,09-10 Bethard

Jag förväntar mig inte att Hurkacz gör det här jämnt. Han är helt otroligt grön på den här nivån, han har Federer som sin stora idol, och nej, det är alldeles för mycket begärt att han ska ha en chans. Men jag förväntar mig att han ser till så att det spelas rejäl tennis, för det kan han.

Hurkacz bristande rutin av matcher mot motstånd på högsta nivå är förstås ett problem, även om han slog Nishikori för några dagar sen. Det är heller inget positivt att han inte har ett spel som passar så bra mot Federer. De här stora klunsarna med tunga grundslag, ska man ara ärlig har den flocken spelare alltid haft det extremt svårt mot Federer. Det finns inget annat än problem för Hurkacz här. Federer kommer blockera in hans servar och sen ägna sig åt maximal variation och flytta runt Hurkacz på ett sätt så Hurkacz kommer bli helt vimmelkantig. Det enda jag kräver från Hurkacz är att han visar upp sig. Att han fyrar av sin forehand, och hänger med någorlunda. Då får vi i alla fall se tennis som är underhållande.

21:30 Nadal-Khachanov 1,21-5,30 Bethard

5-0 i inbördes och i de fyra första vann inte Khachanov något set. Men visst minns vi US Open för ett halvår sen? Nadal vann i fyra set, men det hade mycket väl kunnat stå 2-0 Khachanov efter två set, och tiebreaks i de två sista seten. Det var otroligt jämnt i den matchen.

Khachanov är inte i bästa form. Han har höjt sig till den här turneringen jämfört med hittills i år men framför allt har han haft en lottning där han fått möta spelare som han känner sig bekväm mot. Jag tror tyvärr att den där något bristande formen berövar oss den där riktigt fantastiska matchen ikväll. För så som jag sett Khachanov i år så känns det som att det blir minst sagt svårt för honom att hålla emot Nadal säkerhetsmässigt. När han pressade Nadal i US Open stod han och mosade, och mosade, och mosade från baslinjen. Han kunde slå nästan hur hårt som helst utan att tumma på säkerheten. Jag ser inte riktigt det hända ikväll. Jag tror inte han är tillräckligt bra just nu.

Men en värdig motståndare för Nadal. Khachanov har en typ av spel som kan pressa Nadal. Khachanov har tillräckligt tryck i sina slag för att Nadal ska kunna bli lite passiv och Khachanov har också en lagom bra serve för att ta sig an Nadal. Han har en serve som Nadal måste respektera, men han lever inte och dör med sin serve. Gör man det slår man sällan Nadal.

I den här matchen ska vi kunna förvänta oss riktigt bra spel och jag tror inte Nadal vinner med mer än max ett break i varje set. Tyvärr tror jag dock att det blir just något åt det hållet. Att Kachanov kan stå emot men inte mycket mer. Hoppas jag har fel dock. Det vore kul att se Nadal pressad ikväll.