Ymrarnas kvalchanser

Indian Wells har ännu inte kallnat, men trots det ska vi sätta igång i Miami, på andra kusten i USA. Samma land, men om man skulle köra bil mellan Indian Wells och Miami är det 420 mil och 37 timmar som gäller. Flygtiden är på drygt fem timmar. Så det är inte riktigt att bara knalla över till nästa spelplats, så att säga.

Vi kommer prata precis hur mycket som helst om Miami, om turneringens historia, förutsättningar, och allt sånt annat men det blir när det väl är dags att dra igång huvudturneringen. Det är ett par dagar till dess, så för nu nöjer vi oss med att titta till våra svenskars kvallottning.

De måste ha använt fel hatt när de lottade här, alternativt att de helt enkelt blandade ihop bröderna med varandra. För den här gången blev det Mikael som drog drömlotten medan Elias faktiskt inte fick det helt perfekt.

Men jag tror det kan lösa sig för Elias ändå. Albot har gått vansinnigt bra nu senaste månaden, men är han verkligen så bra? Han måste börja gå på lite nitar snart, för att han vid närmare 30 års ålder plötsligt skulle ha exploderat och blivit en helt annan spelare, visst, det kan hända, men jag tror snarare det är en form som är övergående. Han borde ramla ner på en lite mer normal nivå snart, och då kan han mycket väl förlora redan mot Quinzi i första omgången. Quinzi i och för sig helt formlös, så inte jättetroligt, men kan hända. Elias börjar mot Krueger som är en av kvalets svagare spelare. Undre halvan på challengertouren, Krueger, så en spelare som Elias utan tvekan ska slå, men formen är knappast där för Elias så ingen given seger. Favorit är han dock, så en kvalfinal ska vi förvänta oss. Men sen om det blir Albot där, då är han absolut inte favorit till att kvala in. Kanske det som behövs dock, båda bröderna brukar ju prestera som absolut bäst när de inte är favoriter i matcherna.

Bättre lott för Mikael alltså. Harrison är totalt nere i källaren formmässigt och när han är det brukar det bara bli värre och värre. Han har åkt ut från topp-100 och senaste veckorna är det spelare som Lorenzi och Carballes Baena som slagit honom. Sonego i en challenger förra veckan också. Han är totalt iskall, Harrison, och även om det kan låta som ett tufft namn att få i ett kval, när han spelar som han gör just nu är det en drömlottning. Jag tror att Mikael har en kanonchans där. De är nog rätt jämna just nu när det gäller spelstyrka. Sen ska ju Harrisons rutin av spel på den här nivån spela in lite men nja, Mikael brukar klara sig bra i såna här situationer. Sen total drömlottning att få Dellien som högst seedade spelare på sin kvaldel. Han har plockat hur många poäng som helst i challengers med svaga startfält och är nu rankad 74:a i världen, men alla poäng från grus. På hardcourt har han spelat tre matcher någonsin på challengertouren, förlorat alla, och han har till och med minusstatistik på futuretouren på hardcourt. Rubin kommer slå honom, och att få Rubin i final i ett sånt här kval, det är en drömlottning. Det är en spelare som är ganska jämn med Mikael.

Så, nyckelmatch för Mikael redan idag måndag. Elias avgörande kommer snarare imorgon.