Första titt på Miamilottningen

Imorgon kör vi igen. Idag kvalfinaler, imorgon åker vi.

Lottningen? Den blev såhär denna gång.

Thiem ploppar plötsligt upp som tredjeseedad i en mastersturnering. Inte dåligt det. Nadal inte med, som ni redan vet, därför det blir så.

Tufft att hålla seedningen för Thiem förstås. Han får nog göra lite mer än en bra turnering på underlaget innan man ser honom som en av de givna semifinalspelarna. Men det ska samtidigt läggas till att han var i semi i Paris, och vann nu i Indian Wells. Ungefär samma underlag här också, långsam hardcourt. På det här underlaget kanske han helt enkelt hittat något som fungerar, det kan vara så. Lite halvlurig inledning här skulle jag dock säga. Oklart vem av Berrettini och Hurkacz som är favorit. Båda två är på väg upp som riktigt starka atp-spelare, så ingen bra lottning för Thiem, jag tror faktiskt han kan ryka där. Monfils får väl ses som ett minst sagt osäkert kort. Var väl en hälskada han kastade in handduken med i Indian Wells, när han skulle ha mött Thiem i kvarten. Kanske inget som läker på några dagar bara, men hoppas han får en ny chans här. Kom ihåg att Monfils var rätt klar favorit i den matchen, både när man frågade oddsen och mig. Så hade kunnat sluta annorlunda för Thiem om Monfils kunnat spela där. Men troligt att Monfils uteblir, och då ligger plötsligt vägen till kvarten ganska öppen för Thiem.

Kyrgios? Humör den här veckan? Det vet man förstås inte. Nishikori är något så sällsynt som en toppspelare som Kyrgios inte har bra statistik mot. 4-0 för Nishikori. Inte i någon praktform precis, Nishikori men Florida är hemmaplan för honom och det är förståeligt att Kyrgios har det tufft när de möts. Nötandet i skyhögt tempo som Nishikori ägnar sig åt gör det svårt för Kyrgios att få till de tempoväxlingar som han vill ha. Coric känns som en trolig åttondelsfinalist på den delen. Han borde börja spela bättre snart och långsam hardcourt ska passa honom väldigt bra. Helt okej lottning också. Han borde kunna hålla sin seedning.

Djokovic är med, och kanske att man måste nämna honom ändå. Han har nog en liten chans att vinna turneringen. Jag skojar, han är så klart lika stor favorit som förra veckan i stort sett. Berdych i första omgången kan låta tufft, men känns plötsligt totalt iskall, Berdych, och 25-3 för Djokovic i inbördes möten, han har rätt bra kontroll på den spelstilen, Djokovic. Han kan med sina returer kontrollera Berdych serve fullständigt och när det sen blir ett rent bollande, då är Djokovic förstås så mycket bättre att han i princip inte kan förlora. Millman, Bautista, jag tycker det ser rätt bra ut för Djokovic även om han ju torskade mot Bautista i Doha i början av året. Han borde vara sugen på att återställa ordningen och Bautista är inte alls i samma form nu som han var då.

Raonic och Isner, de kan göra upp om sin åttondelsfinalplats där va? Någon av dem kanske kan ryka, men då tar den andra chansen så någon av dem lyckas. Kom ihåg att Isner är regerande mästare här. Hans rankingras kommer dock inte bli så jobbigt som man kan tro. Han kommer åka ut från topp-10 men inte så långt ifrån. 11-12 någonting kommer han ligga efter den här turneringen.

Federer på den andra halvan, nu vill vi ha den där finalen mellan honom och Djokovic, eller hur? Någon gång måste det ju bli som man vill. Han tränade i Miami redan igår, Federer. Lär ju tyda på att han snarare känner sig revanschsugen än sliten efter finalen i söndags. Tillskillnad från förra veckan lyckas Wawrinka trycka in sig på en seedning här, men vad får han för det? Ja, att möta Federer en omgång senare, absolut ingenting mer. Lite hotad redan i första matchen kanske, Wawrinka. Herbert är rätt sval, även om man ska veta att Kohlschreiber som slog honom i Indian Wells gjorde en av sitt livs bästa turneringar, men Krajinovic, han känns ju het, och skulle kunna bråka lite med Wawrinka. Enklare för Federer då. Ebden är inte ens atp-mässig längre utan kommer åka ner till challengertouren efter den här säsongen, eller ännu tidigare. Federer hade inga problem med Wawrinka i Indian Wells och han är nog inte så orolig nu heller. Sen Medvedev eller Schwartzman i åttondelen. Medvedev känns plötsligt ganska formsvag. Ska inte vara några problem där heller. Federers lottning känns helt okej.

Anderson, Dimitrov, Khachanov och kanske Johnson. Den delen är ju inte helt lättbedömd. Anderson och Dimitrov eventuellt lite skadade. Khachanov med lite stegrad form, är Khachanov favorit där kanske? Oavsett vilket, det där är spelare som Federer gärna möter. Känns som han fått en helt okej lottning även där.

Zverev då? Någon bättring? Det vet man inte. Kan ju vara så. Men jag tycker väl inte det känns som att så mycket talar för att han plötsligt ska vara konkurrenskraftig igen. Lite halvtuff lottning också. Ferrer pressade honom i början av året och Querrey är inte heller ofarlig. Tiafoe desto enklare då sett till att han är en seedad spelare. Ingen form alls på honom. Sen jättefin lottning i åttondelen, så det är väl den där första matchen kanske om Zverev ska ryka tidigt. Goffin är totalt under isen, förlust mot Caruso i en challenger veckan som var. Det är katastrof och han lär inte vara något hot här heller. Luktar lite rankingras för Goffin framåt sommaren. Man kan inte gå hur länge som helst utan att prestera utan att falla. Även om det här lutar åt att han ändå kan gå ett snäpp längre än sin seedning till och med. Cecchinato är förstås inget hot på hardcourt den här gången heller, och de andra spelarna på delen är heller inte särskilt bra för den här nivån. Goffin går nog till åttondelen, och ger där Zverev en bra lottning, även om det luktar lite krampmatch över den. Två spelare som är i skriande behov av lite framgång så kan nog bli lite stelt och oberäkneligt.

Tsitsipas är lite bättre än Cilic va? Jag tror nog det. Han är favorit på sin del och kanske är det snarare Shapovalov han behöver slå för att hålla sin seedning och gå till kvarten. Vore väl ett spännande valpmöte det. Shapovalov som var formligen stekhet såhär års förra året mot Tsitsipas som tagit över lite från Shapovalov som den hetaste unga spelaren. Noterbart där att Chung strukit sig redan, så kan kommer tas bort från lottningen. Ute från topp-100 nu, Chung. Blir en tuff väg tillbaka för honom när han blir skadefri igen, om han nu ens blir det.

Det var lottningen det. Som sagt, imorgon drar vi igång, och oj så kul det ska bli. Notera att det är klart bättre tider i Miami. Här startar spelet sen eftermiddag svensk tid och man kan se det mesta utom enstaka matcher utan att behöva vara uppe på nätterna. Perrrrrrrfekt.