Inför Miamionsdagen

Det blir full fart i Miami idag kan man säga. Heldagsregn igår, och idag ska man försöka ta igen det. Kvalfinaler och lite av den första omgången. Plus enorma mängder damtennis som stökar till det.

Det där är kvalfinalerna det. Ymer givetvis den som vi bryr oss om. Är han favorit mot Rubin verkligen? Jag tycker nog inte det, men väldigt jämn match. Ymer brukar inte vara som allra bäst när han anses vara favorit, nu är det tydligen så, och det talar väl möjligen lite emot honom.

Men det är ju första omgången som riktigt intresserar oss så klart.

Ja, det är inte Federer, Djokovic och Nadal, så att säga. Nadal kommer inte ens till start som ni vet, så det hade väl varit en smärre sensation om han hade spelat idag kanske.

Var står Tipsarevic numera egentligen? Jag tänkte försöka titta till honom. Han kämpar ju på liksom, men det känns otroligt osannolikt att han med sina kroppsliga besvär ska kunna spela en full säsong. Bra lottning här, Klahn är rätt sval formmässigt, och bra chans att kanske vinna en match för Tipsarevic.

Berrettini och Hurkacz, heta ungtuppar det där. Berrettini vann det som får ses som årets tuffaste challenger, den i Phoenix förra veckan. Och Hurkacz minns vi från Indian Wells där han ställde till med riktigt bra grejer. Starka servare båda två. Sen lite mer fokus på säkerhet från Berrettini medan Hurkacz har sitt fokus på hårdhet. För min del är det nog dagens mest intressanta match. Två spelare som kommer tillhöra topp-50, topp-40, topp-30, kanske till och med topp-20 ibland de kommande 10 åren.

Tomic kan sätta något emot Berdych? Knappast. Han höjde sig lite under andra halvan av förra säsongen, Tomic men nu känns han lika vilsen som alltid. Undrar om det inte är så att vinteruppehållet är lite problematiskt för honom. Då har han inget att göra, gör dumheter istället för att träna, och halkar sen efter konkurrenterna under den första halvan av säsongen. Berdych må vara på väg rakt ner i källaren formmässigt, men Tomic lär han slå ändå.

Undrar vem stor-Zverev skulle behöva möta för att vara favorit nu för tiden…

Nattmatcherna då? Nja, det är ju helt okej, men knappast något att stanna uppe för. Jag tycker vi tar och sover inatt, så är vi mer redo inför de nätter då man verkligen vill vara uppe.