Inför Miamitorsdagen

Vi börjar med lite regn, men det gör väl inget. Så ni hinner hem från jobbet ordentligt och sådär. Om nån timme kör vi däremot.

Det är ingen brist på matcher idag kan jag säga. Det kommer bli lite framskjutet och spelet drar knappast igång förrän efter 16 någon gång, men spel kommer det bli och massor av matcher.

Ymer först ut, och kom ihåg att alla matcher livssänds i en sån här turnering, så det kommer gå utmärkt att titta på Ymer under kvällen. Bra lottning. Mayer är en bra spelare, men inte på den övre halvan av den första omgången, så att säga. Och ännu bättre att Ymer sen, vid eventuell vinst, ställs mot den kanske svagaste seedade spelaren i fältet, antagligen så, Pella. Han kan faktiskt gå till tredje omgången och i så fall få möta Tsitsipas som han är jämnårig med. hade varit nåt det. Men inte favorit idag som ni ser på oddsen. Mayer är inte jättebra, men han är en arbetare med ett bra psyke. Han kommer inte skrämmas över att möta en sån här färsk motståndare på nivån utan han kommer göra jobbet utan att bli rätt. Sen borde det rent spelstilsmässigt kunna passa Ymer ganska bra. Mayer vill framför allt annat föra spelet, och det gillar Ymer. Då kan han försvara sig och kontra precis som han vill. Intressant match. Om Ymer returnerar bra och får bollen i spel åtminstone nästan lika ofta som den kommer i spel i hans egen serve så finns verkligen chansen.

Annars så, jag vet inte vad annat jag ska puffa för under den första delen av dagen. Jag tycker man ska se Ymer så klart, och sen känns väl Lopez-Paire som något som skulle kunna bli bra. Det liksom bara skriker att de ska bli osams om den matchen. Vi får se om det blir så. Inte så jättelika varandra de där två i alla fall. Eller så är det precis vad de är, jag vet inte. De gillar att folk tittar på dem i alla fall, så mycket kan man väl säga, och två såna människor går väl sällan så bra ihop. Otroligt olika spelstilar också. Den kan man titta på som sagt.

Felix mot Ruud också förstås. Ruud är rackarns stor i Norge. De har ju inte så mycket i idrottsväg, stackarna. Förutom då det här tramsandet på snö. Ungtuppar, blivande toppspelare mer eller mindre båda två, de vill nog båda visa att de står sig. Ruud gjorde ett bra kval, Felix lite mindre imponerande där, jag tror det kan bli jämnt.

Gratischans för Tomic som skulle mött Berdych men Berdych har ont i ryggen och står över. Monteiro är en av de här grusarna som drar nytta av underlaget i Miami. Blir väl lite kul att se om Tomic tänkt sig att försöka ta den chansen eller inte. Ingen drömmotståndare för honom spelstilsmässigt direkt, men han ska förstås vara otroligt mycket bättre på hardcourt.

Kecmanovic, kolla överskattningen av honom på oddsen. Visst är Gulbis ur form men otroligt bra chans för Gulbis det där. Vad gjorde Kecmanovic egentligen i Indian Wells? Inte mycket, förutom att ha tur. Borde passa Gulbis bra. Han har kraften för att slå igenom Kecmanovic ute i hörnen. Gör Gulbis en hyfsad match tror jag helt enkelt inte att Kecmanovic hinner med.

Querrey-Ferrer det givna valet om man kör nattpasset så klart. Ferrer har alltid varit väldigt bra mot de där serveklunsarna. Och han håller verkligen en viss nivå fortfarande även om han lägger av om bara ett par månader. Vore väl kul om han fick vinna den här matchen. Querrey på väg långt ner i källaren, inte minst rankingmässigt, så lite viktig match för honom också.