Ymer inkvalad men Tsonga (kanske) borta

Blev ju en bra första, Miamidag det där. Även om det avslutades med regn igår också. Men vi får svensk i huvudturneringen, precis som i Indian Wells. En annan Ymer den här veckan bara.

Grusspelarna går bra i Miami. Det gör de alltid, men nytt exempel på det här. Andreozzi slår Kukushkin, Carballes Baena vinner en match på hardcourt oavsett motstånd, Delbonis slår Gojowczyk, det där är osannolika grejer på hardcourt, men det inte är i Miami. Det går långsamt i Miami, men det måste vara något i vattnet, luften, eller maten också. För det finns andra turneringar där det är lika långsamt men där grusspelarna inte alls går lika bra.

Inte så mycket action i huvudturneringen som synes, det blev regn, så en del matcher är överflyttade till idag istället. Bättre väder på gång dock. En liten skur idag också framåt kvällen lokal tid men sen ska det gå bättre kommande dagar när de stora pojkarna börjar kliva in.

På tal om grusare förresten. I kvalet. Cuevas spelade väldigt bra mot Tsonga men det ska inte spela någon roll. Ska inte hända. Ska sägas där att ett knippe lucky loser redan är inne i huvudturneringen. Tsonga är det ännu inte, men det kan mycket väl komma nya chanser idag. Monteiro ska vara chanslös mot Harris. Ruud kvalar in med lätthet. Och så vidare. Skumt det där. Vi får se om det fortsätter.

Lite magstarkt att säga att Tipsarevic är på väg tillbaka kanske. Jag tror inte ens han har något mål om att kunna spela en full säsong igen, men kul att se honom spela. han har ett väldigt enkelt spel, en enkel teknik, så inte jättekonstigt att han kan prestera hyfsat trots att han inte spelat regelbundet på många år nu. Ska sägas dock att Klahn tappat formen totalt och var helt värdelös, men kul att se Tipsarevic.

Hurkacz bättre än Berrettini, jag stället upp på det, och det syntes igår. Han är den större spelaren av dem.