Inför fredagen

Dååååååååå kör vi! De bra spelarna är på plats. Några av dem. Idag blir det kuligare.

Först av allt förresten, innan ni tröttar på att läsa. Nytt avsnitt av Hawkeye ute. Tryck på Hawkeye högst upp för att komma dit.

Chardy-Simon känns väl som en rimlig start på dagen. Undrar om de är kompisar verkligen. Simon är väl osams med de flesta av fransmännen. Det gör det kanske lite mer intressant än om två vanliga fransmän möttes så att säga. Det brukar normalt inte vara några hatmatcher direkt. 4-1 Simon i inbördes och det är väl kanske inte ologiskt direkt. Finns en del chanser för Chardy att slå bort sig i en match mot Simon. Simon inte i form dock. Jämn match.

Inte litar man på Nishikori just nu? Han är sjua på årsrankingen. Helt otroligt. Han har liksom inte varit bra. Lajovic är relativt tempostark. Ska inte vara tillräckligt tempostark för att slå Nishikori men annars, i själva bollandet, där har han både trycket och säkerheten för att hänga med. Så helt given är inte den där Nishikorisegern.

Marterer sprattlade till lite igår och slog en annan formsvag spelare i Fritz. Jag tycker alltid det är lite intressant att hålla koll på Raonic tidigt i turneringarna för när han möter en någorlunda stark servare, som Marterer absolut är, då blir han utsatt. Han är inte bra nog i spelet för att vinna såna här matcher med marginal. Nu passar det kanske inte Marterer så bra det här. Han gör både ett, två och tre usla gem per match och kommer två av dem i egen serve, då är han stekt. Så Raonic vinner ju mest troligt, men ett litet öga kan man ha på den.

Felix mot Fucsovics, bra spel. Kan bli riktigt bra spel till och med. Fucsovics på gränsen till topp-30 i världen. Är Felix så bra redan? Jag tror det inte. Men som sagt, kul match, även om jag tror att Fucsovics vinner, tvärtmot vad man skulle vilja, för vi gillar ju Felix.

Hur blir det nu när Tipsarevic ställs mot starkt motstånd då? Det ska inte gå förstås, även om Bautista är formsvag. Men man ska veta en sak med Tipsarevic, och det är att han har en fördel nu när han kommer tillbaka i att när han möter spelare som Bautista så ser han nog sig själv som bättre än dem fortfarande. Det må vara fem år sen, men när Tipsarevic senast var skadefri så bollade han gris med såna som Bautista. Mycket vatten har runnt under broarna sen dess så att säga, och Tipsarevic kommer nog få väldigt stora svårigheter att hinna med ute i hörnen idag, men som sagt, underskatta inte det där. Att det i hans huvud kanske fortfarande är så att det är han som ska vara storfavorit mot Bautista och inte tvärtom.

Monfils, skadefri tack.

Inte så bra för Kyrgios att möta Bublik. Kyrgios ska mötas såna spelare som kämpar och frustar så han kan få vara den där oberäkneliga killen som hoppar upp och avgör när man minst anar det. Bublik är en blummig rackare som Kyrgios nog inte tycker är så spännande att möta. Risk för Kyrgiosplattmatch där han inte kämpar.

Kolla oddsen på Pouille-Ramos. Det är inte exakt samma återbetalning på alla odds, av någon anledning, jag vet faktiskt inte varför, men ibland blir det extra tydligt hur höga oddsen är. 1,65-2,50 hade varit 100% återbetalning. Det där är nästan 99% återbetalning. Hyfsade villkor att spela på atp-touren på Bethard. Intressant med oddsen där också att se hur långt nere i källaren Pouille anses vara. Han möter en grusspelare som inte haft många rätt i år, och är ändå inte någon vidare stor favorit. Ramos är en av de som gynnas mycket av den långsamma hardcourten. Jag håller med oddsen. Pouille känns väldigt utsatt där.

Ska Fognini vinna en match nu då? Slår han inte Andreozzi, då slår han ingen.

På tal om stor risk att ryka, jag tror det är jätterisk att Thiem ryker idag. Jag tror absolut inte han är så bra, eller så stabil, som folk kanske tror nu efter Indian Wells. Han är fortfarande ett svagt kort på hardcourt, och Hurkacz, han är tvärtom ganska mycket bättre än folk tror. Borde passa Thiem bra spelstilsmässigt, det kanske kan rädda honom, men öppen match. Håll koll på Hurkacz. Jag trodde verkligen inte på honom inför säsongen men kolla som han utvecklats.

Och så börjar Djokovic mot Tomic och Tomic kommer naturligtvis inte kämpa. Det gör han inte i såna här matcher.

Glöm inte podden nu. Ni hinner precis lyssna igenom avsnittet innan dagens spel börjar. Kör bara! Så får ni ytterligare en massa försnack till Miami.