Ymer utslagen och lite annat

Vi kan väl börja med Ymer. Förklara för mig, vänner. Hur ska man kunna tycka att någon som uppför sig såhär är sympatisk, och hur ska man därmed lyckas ta någon som uppför sig såhär till sig och heja på honom?

Jag tycker bara det är så otroligt tråkigt. Det hade varit så fruktansvärt kul att ha en svensk spelare att heja på. Men det här, det går ju liksom inte. Han kommer bli väldigt bra, Mikael Ymer. Han var inte lika bra som Mayer trots att Mayer spelade rätt dåligt, men han spelade jämnt med en spelare som hållit till på atp-touren i närmare 10 år och nu är rankad runt plats 60 i världen. Det är bra, och det är ett tecken på att man i framtiden både kommer klara det igen, och kanske klara ännu mer. Ymer har otroligt bra förutsättningar med sin fina fysik och sitt fina försvar. Tänk om han lärde sig serva, och blev lite bättre på att sätta egen fart på bollen med sin forehand, då är han inne på atp-touren från en dag till en annan.

Men varför måste han vara så otrevlig? Det här finns i stort sett inte längre på atp-touren. Folk har förstått att man inte tjänar något på att få folk att ogilla en. Det här är sällsynt, och det räcker egentligen med att se Mayers blickar under matchen. Han är inte direkt den som bråkar i första taget, och han tyckte inte det var värt att bråka igår heller, men man såg hur han tittade mot Ymer under matchen, och man såg efter matchen. Han tyckte inte att det var okej. Sen är jag rätt säker på att Ymer skiter i allt det här. Jag tycker det känns som att allt han gör är att försöka vara något som han sett hos någon annan och som han gillar. Han gör gester här han lyckats med något som känns allt annat än naturliga utan snarare helt och hållet inövade med inspiration från andra spelare. Han är dryg mot domaren på ett sätt som man direkt kan koppla till de ytterst få tennisspelarna som numera inte kan uppföra sig, eller från Kyrgios, rättare sagt. Han har till och med börjat skruva på vattenflaskorna när de står på marken som en viss spanjor, ni vet.

Sen att han har fel, och det mesta han säger när han uppför sig illa bara är så jävla dumt, det gör inte direkt saken bättre. Den här situationen var som sådan att Mayer slog en boll som tydligt var inne. Ymer frågade domaren om han tyckte att den var inne. Domaren gjorde en gest med händerna som talade om för Ymer att den var inne med marginal. Ymer utmanade, utmaningen visade att bollen var på linjen, eller lite innanför beroende på hur man beskriver det, och allt var i sin ordning. Förutom för Ymer då. Han ville att domaren skulle be om ursäkt för att han hade visat att bollen var längre in än den var. Det där, det är ju liksom så jävla dumt att man bara önskar att han själv fattade hur det ser ut. Det är sorgligt. Domaren har inga krav överhuvudtaget på sig att berätta något för spelarna om huruvida de ska utmana eller inte. De gör det ibland ändå för att upprätthålla en bra relation med spelarna. Det där verkar Ymer ha missuppfattat en aning och när han säger till domaren att det är domarens uppgift att hjälpa spelarna, då är det liksom bara godnatt. Då är det så dumt att man inte ens orkar fortsätta utan man knäpper bara över till en annan match för att man skäms.

Tyvärr är det såhär varje gång Ymer spelar. Han kan inte uppföra sig. Han klarar det inte. Så fort något går det minsta emot så måste han vara otrevlig. Han måste. Det går inte att bara jobba på. Han måste göra något för att lägga över skulden för det som håller på att hända, att det går emot för honom, på någon annan, och oftast blir det så klart domaren. När han gör det på challengertouren, där han numera får ses som etablerad efter att han vann en turnering i början av året, då må det väl vara hänt. Det är hans arbetsplats, så att säga, och om han vill ställa krav, om än orimliga krav, men ändå, då är det väl kanske någonstans i sin ordning. Men när han här klampar in och spelar på en nivå han inte ens är nära, och bara spelat på några enskilda gånger, att då gå in och förklara för domare med mer än 10 års erfarenhet av sitt jobb på högsta nivå, man tycker liksom bara synd om honom, för jag tror att nästan alla antingen skrattar åt honom eller helt enkelt tycker illa om honom. Det är inte ofta, men i det här fallet såg man att till och med domaren i fråga började förakta honom. Domare är normalt lite oroliga över att göra fel, och försöker därför också lugna ner spelarna snarare än idiotförklara dem men här var det rätt raka rör. Ali Nili orkade helt enkelt inte ens lyssna på honom.

Jag tror att Ymer kommer bli vuxen i framtiden. De flesta av oss blir det i någon mån i alla fall. Och då kommer han nog, åtminstone till viss del, ångra det här sättet att uppföra sig. Jag har för mig att jag läst någonstans om att båda bröderna Ymer har Zlatan som en stor förebild och då särskilt det här att Zlatan kommit från ingenstans till att ha allt, och inte tar skit från någon. En fantastisk inställning, men kanske inte om det inte går att applicera på en själv och det är väl kanske lite det som gått fel i det här fallet. Jag, som haft en alldeles utmärkt uppväxt där jag fått, kanske inte allt jag velat ha, men i alla fall angränsande till det, det hade kanske inte passat så bra om jag valt just Zlatan som förebild på det sättet. Och lite liknande med bröderna Ymer. De fick väldigt tidigt otroligt bra förutsättningar som tennisspelare, och att ändå försöka vara det här, vara någon som Zlatan som måste kriga för varje millimeter och ser det som att allt och alla är emot en, om det nu inte är så, då blir det konstigt. Det finns ingen som är emot Mikael Ymer mer än någon annan. Han behöver inte uppföra sig som att hans väg fram inom tennisen är tuffare än för någon annan. För det är precis så det är. Han försöker vara på sin vakt, försöker hitta såna som är emot honom, som domaren i det här fallet.

Det blev en lång utläggning det där. Men det är befogat, för jag blev verkligen nedstämd av att se Ymer igår. Jag önskar att det inte behövde vara på det sättet.

Övriga matcher.

Ja, var börjar man? Ganska gott om matcher.

Ferrers seger är ju kul. Inte bara en seger. Han körde över Querrey. Han kan ju inte sluta spela nu, Ferrer. Han är ju liksom tillbaka.

Annars så, massor av på papperet jämna matcher, några miniskrällar, men inte så mycket som kommer påverka turneringen i stort.