Thiem borta

Japp, Thiem försvann. Vilket väl inte var någon superskräll överhuvudtaget, men för många var det just det.

Rätt kul faktiskt. Jag var inte uppe och kollade på Djokovic inatt. Jag skrev igår att Tomic inte kämpar i såna här matcher, så han skulle inte göra det i den här heller. Fyra bollar från den matchen i klippet. Tomic kämpar inte i någon av dem. Patetiskt. Jag förstår verkligen inte hur man orkar hålla på när det är sådär. Djokovic, har vi någonsin sett honom med den sån där tejpbit på tummen? Eller något annat av fingrarna för den delen. Har han slutligen fått sin första blåsa? Låter osannolikt att han skulle vara mänsklig på ett så påfallande sätt.

Lajovic, den betraktade jag inte som osannolik heller. Gillade taktiken där faktiskt. Nästan alla sämre spelare som möter Nishikori nöjer sig med att spela på Nishikoris villkor och åker bara med i tempofesten. Lajovic gjorde det lite annorlunda. Han såg till att få rejäl snurr på Nishikori, och så vansinnigt bra är han inte när han inte får styra spelet, Nishikori. Sen har han kvar de där problemen som startade i slutspelet förra året också. Det är någon mental låsning som gör att han ibland kommer in i stim där han misstajmar sin forehand grövre än vad som ska vara möjligt för en världsspelare. Nishikori har haft en jäkla röta som kommit från den här säsongsstarten med mer än okej resultat, för han har verkligen inte varit bra.

Hurkacz var det. Har inte han en helt otroligt bra träff på bollen? Inte så många bollar från den i klippet ovan, men kolla på honom nästa gång, och lyssna framför allt. Låter otroligt skönt när han träffar. Rent, liksom. Det där har man eller så har man det inte. Hurkacz har det. Något han däremot nog inte haft gratis är rörelseförmågan. Han ser ut som någon slags kalv, och det syns att han fått träna på att röra sig vilket är rätt ovanligt, att man som vissa av de längsta basketspelarna i unga år måste lära sig att springa på rätt sätt typ, men det fungerar ju. Han är nog inte fullt så långsam som han ser ut, Hurkacz, och jag är inte så säker på att det är en jätteformtopp han pricka. Jag tror snarare att vi har en blivande riktigt stark atp-spelare där. Otrolig utveckling på honom i år.

Kyrgios hade bara tur. Bara. En poäng var han från att förlora matchen. Han kämpade inte, och vid 5-5 med breakboll för Bublik blev han trött på livet och bestämde sig för att slå en stoppboll som han sätter kanske en gång på tre på ett sätt så han vinner bollen. Han prickade den där 33-procentaren, och flytet fortsatte sen, tvärtemot vad det brukar göra när det blir sådär för honom, att han blir trött på att det är jämnt och börjar chansa. Som sagt, bara tur. Ingen show, inget roligt, bara rent trams som är omöjligt att gilla eller respektera.

Coric imponerade väl inte sådär fasligt. Snudd på märkligt att han vann den där matchen så pass enkelt trots allt. Carballes Baena borde kanske vunnit första och sen som ni ser, kross i andra. Coric är inte i form.

Simon riktigt under isen. När han tappar säkerheten lite grann, då finns det inte mycket kvar. Så var det igår. han kunde liksom inte lita på slagen i bollandet och då går det ju inte. Sen ljuger i och för sig siffrorna lite. Simon hade tidigt break i första och sen breakbollar fram till att troligen få med sig setet. I andra också massor av chanser att göra det jämnt tidigt i setet men det var inte hans dag riktigt.

Pouille, det är inte bra nu. Men inte helt överraskande. Precis som med Nishikori. Han har börjat säsongen katastrofalt, men ligger ändå bra till poängmässigt. I hans fall bara flytet i Australian Open som räddar honom dock, ingenting annat.

Felix, kul. Som han tar kliv framåt just nu alltså.