Inför Miamimåndagen

Då var vi nytankade och redo för ännu en tennisdag, eller hur? Här har vi menyn.

Lite bättre idag än igår. Nej, klart bättre skulle jag säga. Det här blir fint.

Kanonlottning för Dimitrov. Thompson är en arbetare som samlar massor av poäng, men han har ingenting som stör en bättre spelare om inte den bättre spelaren gör bort sig. Känns som att han verkligen skulle behöva en liten framgång, Dimitrov och en åttondel här vore ett steg framåt i alla fall. Jag tror han klarar det.

Inte imponerande mot Munar, Anderson. Frågan är om han bara behövde en match innanför västen eller om han har en bit till formen. På tal om arbetare, man vet vad man får från Sousa. Han har egentligen ingen chans att mäta sig med Anderson, men han kommer ändå leverera exakt det han har, och om Anderson är alltför osäker, då kommer det inte räcka för honom. Då kommer Sousa vara där.

Jag skrev ju ingen sammanfattning igår. Antingen kan jag hänvisa till tekniska problem, tydligen kan jag inte mitt lösenord för att logga in på sajten och kunde därmed inte skriva något från den dator jag hade att tillgå, jag blev till och med blockerad från fler inloggningsförsök. Imponerande. Eller så kan man hänvisa till att jag var iväg på lite andra dåligheter i helgen, inte ofta jag är det. Men Federers insats mot Albot, vad säger vi? Inte så bra. Hopplöst uselt returnerande, och inte så bra i övrigt heller. Jag tycker inte vi gör något mer av det än att notera det. Istället låter vi dagens match utvisa var han står. Krajinovic är som att skruva upp allt ett snäpp jämfört med Albot och om Federer inte är bättre idag, då blir det svettigt igen. Intressant match, den ska bli kul att se.

Litar inte ett dugg på Medvedev just nu. Och hur är han egentligen mot servekanoner? Det kan absolut skrälla till där. Medvedev är inte den bästa returneraren. Om Opelka har en bra servedag blir det tiebreaks.

Kanonlottning för Goffin. Cecchinato fick walkover mot Dzumhur och kliver in direkt här. Inte gjort mycket till resultat i år, Goffin. Vi kan vara rätt säkra på att han vill ta den här chans och få en enkel åttondel i en mastersturnering. Men inte alls säkert att det blir alldeles enkelt. Om han vågar slå till bollen och litar till sin offensiv, då slår han Cecchinato, men så har inte alltid varit fallet i år. Är han försiktig och låter Cecchinato styra och ställa, då kan det mycket väl bli torsk.

Ungtuppsmöte mellan Shapovalov och Rublev. Båda två har haft det lite kämpigt senaste tiden, men på helt olika nivåer. Shapovalov är rankad 23:a i världen, trots att det känts som att han inte alls presterat på sistone. Rublev tog sig precis in på topp-100 igen och är rankad 99:a. Shapovalov ska verkligen vara bättre, och lite trevligt odds på honom där tycker jag.

Bra lottning för Tsitsipas. Ganska lika han och Mayer egentligen. Med den lilla skillnaden att Tsitsipas har en fantastisk serve, och det betyder en del. Tsitsipas lite bättre i spelet också förstås, men inte helt olika som spelare som sagt. Skulle förvåna om det skräller där. Mayer har haft en bra lottning hit och imponerade inte alls mot Ymer.

Och så har vi Ferrer, som i en av sina sista turneringar är favorit enligt oddsen mot en spelare rankad 34:a i världen. Varför ska han lägga av nu liksom? Han är märkbart bättre nu än han var hela förra året exempelvis. Jag håller med. Han är rätt bra just nu, Ferrer, underlaget här passar honom, och Tiafoe känns rätt sval. Hoppas han tar det. Vore kul med Ferrer i åttondelen, och går det alldeles för bra nu i de sista turneringarna får han ju helt enkelt skärpa sig och tänka om. Varför sluta när man är på väg tillbaka liksom.