Varningsklockor kring Djokovic

Man kan prata hur mycket som helst om att det inte finns några enkla motståndare på den här nivån, eller om att Delbonis gjorde en jättebra match, eller något annat. Det här är alarmerande för Djokovic. En torsk kan man ta utan att det är något som det ska dras några jätteväxlar på. Hans insats i Indian Wells var usel och han såg inte ens ut att vilja spela. Jag tyckte inte det var något att hetsa upp sig då. Men det i kombination med att han inte är bättre än såhär, när han väl försöker, det mina vänner, det tycker jag är alarmerande.

Bättre i skilje så klart, och även Djokovic måste få vara ickeperfekt ibland, men jag tycker inte han ska behöva hamna i en sån där enorm svacka som han gjorde i andra set. Inte minst mentalt. Det är inte likt honom att reagera så starkt på en så pass liten motgång som det var att bli tillbakabruten i början av det setet. Det är någonting som stör honom, helt klart.

Helt ärligt så tror jag inte det är helt osannolikt att Kyrgios någon gång under sin karriär kommer åka på stryk på banan. Lajovic uppskattade inte det där. Inte något av det. Jag gör det inte heller, och jag kan verkligen inte fatta att det finns någon som gör det. Jag har inte alltid de högsta tankarna om mänskligheten, men sånt här, alltså, vad fan är det för kul med att han inte kämpar, slår bollen mellan benen när han inte behöver och slår underarmsservar för att håna sin motståndare? Lajovic är själva definitionen av en arbetare, som inte ens är nära Kyrgios när det kommer till kunnande, men jag tycker verkligen inte han förtjänar att bli behandlad såhär. I min värld hånar Kyrgios honom med att spela på det sätt han gör, absolut inget annat. Det är precis det han gör. Han markerar hur mycket bättre han är genom att inte bruka allvar, och jag tycker det är så jävla sunkigt. Jag angränsande till avskyr honom för det. Det borde alla göra. Men tydligen inte. Lyssnade ni på kommentatorerna under matchen? Räcker att lyssna på dem i klippet. De tycker han är fantastisk. Det är lite svårt att förstå.

Edmund var ganska mycket bättre än Raonic. Otroligt stadig, inga dåliga gem överhuvudtaget, och Raonic såg ut som någon slags klumpeduns som försöka hinna med i duellerna. Raonic får vara väldigt nöjd med att ha fått med sig några okej resultat från den här säsongsstarten, för det är verkligen inte särskilt bra. Märkligt att han slutade slajsa sin backhand när han gjorde slut med Ivanisevic. Det var ju liksom det enda i hans spel som fungerade. Nu är det hundra procent tillbaka på ruta ett igen med enbart en riktigt bra serve, och ingenting annat.

Resten av resultaten.

Fognini var chanslös mot Bautista. Helt enkelt alldeles för osäker. Inte så bra just nu faktiskt, Fognini. Tråkigt.

Basilashvili var illa ute mot Haase i slutet av första när han hade tappat ett tidigt break i början av setet och Haase hade lite medgång. Men Basilashvili fick en bra period där och sen en ny bra period i mitten av andra. Det räckte. Bra han är alltså, Basilashvili. Han må vara ovårdad, men när det stämmer hyfsat har han inte mycket till hål i spelet.

Och Felix slog Hurkacz. Jag hade det lite på känns. Han har det lite större spelet av dem och Hurkacz klarade inte av att vinna enbart på kraft. Ska sägas där dock att Hurkacz var klart bättre i första och borde vunnit det, men sett över hela matchen ändå inte orättvist att Felix vann. Inte direkt sista gången de där två möttes kan man ju säga. Felix nu första spelare född på 2000-talet som är rankad topp-50 i världen vilket han kommer vara om en vecka när det nya rankingen kommer ut. Hurkacz snubblade däremot på mållinjen när det gäller den saken. 10 poäng saknas för att han ska vara topp-50. Det lär nog inte dröja länge om man säger så. Båda två topp-30 på årsrankingen. Säger en del om var de kommer landa när året är slut. Mycket bra spelare.