Inför Miamiåttondelarna

Det här blir kul. Häng med, vänner.

Ny servekanon för Edmund att sätta tänderna i, och lite tuffare nu va? Man ska veta att Raonic var riktigt dålig när de möttes häromdagen. Isner känns klart mer som ett hot just nu än vad Raonic gör, och underskatta inte att Isner försvarar titeln här. 1-1 i inbördes möten, men gamla matcher, tre år sen, så betyder inte så mycket. Edmund känns helt okej mot servekanoner, men är han riktigt lika bra som Isner? Jag skulle noga säga nej, i alla fall när Isner har hemmaplan och sitt älsklingsunderlag att jobba med. Riktigt kul att börja dagen med en jämn, öppen, och för båda två ruggigt viktig match. Sen att det inte blir så mycket spel, det får man väl ta.

Samtidigt, intressant match det också, Felix mot Basilashvili. Jag tror det kan bli hur sevärt som helst. Och det ska bli intressant att se hur Felix hanterar det faktum att han i den här matchen kommer tvingas vara den som inte attackerar. Det funkade bra mot Hurkacz, men nu blir det mycket mer så då Basilashvili inte kör med så mycket annat än attack. Helt jämna odds, Felix favorit till och med. Basilashvili är rankad topp-20 i världen, och inte alls i någon vidare svag form. Jag vet inte, är Felix redan så bra alltså? Det ska bli mycket spännande att se ikväll. Jag tror han får det tufft.

Det blir inte direkt sämre ju längre kvällen lider. Coric-Kyrgios, det är ju liksom ren magi. Och kolla oddsen, det där alltså…det där är en helt otrolig tilltro till Kyrgios. Han är alltså mycket bättre än Coric just nu? Tillåt mig vara lite frågande. Kan det vara så att folk förblindats lite av Kyrgios tramsande under den här turneringen och det faktum att han gjort sina motståndare dåliga med hjälp av detta tramsande kanske har fått folk att inbilla sig att han spelat lite bättre än han gjort? Det jag kan säga är i alla fall att det där tramsandet kommer bita extremt dåligt på Coric. Jag tror i och för sig att vi åt något håll kommer få se en annan Kyrgios idag. Antingen en Kyrgios som faktiskt brukar allvar, eller en Kyrgios som inte kämpar. Jag tror det är stor inte-kämpa-risk idag när han möter en spelare han nog är lite rädd att förlora mot. Om det inte känns bra kommer han nog förlora på ett sätt så det ser ut som att han inte vill snarare än att förlora på ett sätt där det syns att han bara är sämre. Coric har en extremt tråkig spelstil, det bådar inte gott för Kyrgios. Det som talar för Kyrgios är att Coric inte har sin styrka i det drivande spelet. Kyrgios kommer få chansen att spela sitt spel, och har han en bra dag är han givetvis bättre än Coric. Men har Kyrgios bara bra dagar? Inte direkt va. Jag tycker att den här matchen är i princip 50/50.

Sen blir det lite tråkigare kanske med Anderson-Thompson. Thompson imponerade lite igår. Jag tycker han gjorde det väldigt bra både spelmässigt och taktiskt. Mentalt också för den delen. Och Anderson är inte i bästa form ännu efter uppehållet. Det är egentligen ett riktigt bra läge för Thompson det här men nja, jag vet inte. Anderson känns bara så stabil att han nog ändå vinner.

Djokovic, idag känns han illa ute. Bollträffen har inte varit där och om han inte klarar av att driva på spelet mot Bautista, då kan det skita sig här. Vi alla minns hur Bautista helt enkelt var bättre än honom i Doha i början av året. Djokovic har tappat formen, det har varit några svaga matcher i rad nu, och om han är på ungefär samma nivå som han var i Doha, vilket känns högst troligt, då är det ju tveklöst läge för Bautista igen. Gäller att Djokovic vågar slå till bollen idag. Annars kommer det inte gå.

Goffin mot Tiafoe, i dagens konkurrens står den sig väl kanske inte riktigt. Bra nivå, okej nivå i alla fall, men möjligen inte de mest spännande spelarna. Tiafoe får vara väldigt nöjd med att ha hamnat här, han har haft en grym lottning. Precis som Goffin faktiskt. Bra chans och mycket viktigt för båda kan man väl säga. Goffin må ha varit topp-10 men han är ingen jättevan kvartsfinalist i de här sammanhangen, så stor match för honom, precis som för Tiafoe som verkligen inte är van vid att vara framme så långt i mastersturneringar. Matchbilden då? Ett väldigt rent bollande där Goffin en normal dag är ganska mycket bättre, så jag tror Goffin.

Ungtuppsmöte, och en match man bara måste se fram emot. Är det de två mest troliga världsettorna om sisådär fem år kanske? Nja, nej, det skulle jag inte säga, men de är nog båda bland de fem mest troliga ändå. Kanske med darr på ribban. Nåja, bra, unga, lovande spelare som redan är superstjärnor. Shapovalov var grym mot Rublev. Han är rejält på gång igen. Tsitsipas gör inte mer än han behöver, så att det inte blixtrat om honom hittills ska man inte dra några växlar på. Måste vara rejäl prestige det här alltså. Ingen av dem lär vilja förlora mot en jämnårig. Tsitsipas har stabiliteten, Shapovalov kanske lite högre kapacitet när han väl blixtrar till, det kommer bli grymt det där. Och väldigt offensiv tennis. De kommer inte hålla igen överhuvudtaget.

Och så avslutar Federer med en nattmatch. Ska passa honom ganska bra att möta Medvedev tycker jag. Federer vann två av två förra året, Medvedev har Federer som sin stora idol, och Medvedevs spelstil med flackt spel, det där biter ju liksom inte på Federer, varken Medvedevs offensiv eller defensiv biter. Det känns helt enkelt som att Federer har rejält lätt för honom, och det ska göra att det här nog kan gå lite enklare än det kanske borde, för rent nivåmässigt, Federer har ju inte varit sådär vansinnigt övertygande senaste veckorna, och Medvedev, han är snudd på en toppspelare numera.

Vi är därmed redo för en magisk tennisdag, eller vad säger ni? Det här blir väldigt bra. Trevlig kväll.