Djokovic borta!

Det är mycket som är fel. Han träffar bollen uselt, han rör sig inte bra, och han verkar inte bry sig särskilt om hur det går. Man kan lugnt säga att de tre sakerna sitter ihop, och samarbetar med varandra. Resultatet, det blir inte bättre än såhär.

Hur är det, kan det vara så att man har ganska god kontroll på en match där man ligger under 1-6 0-1 med break? Om man nu kan göra det så var det så för Bautista igår. Det såg i det läget rätt okej ut för honom när det gällde matchbilden. Djokovic gjorde inte alltför mycket med bollen, Bautista fick de lägen han behövde, det var bara det att gemen inte trillade in. Han gjorde inget av att det såg rätt bra ut. Men jag tror han förstod det själv i alla fall, för även i det underläget såg han ut att ha tron kvar, och när breaket till 1-1 i andra kom så var han plötsligt inne i matchen, och det var genast ganska jämnt. Sen var det väl kanske totalt sett lite övertag Djokovic en bit in i andra set, och tredje set var jämnt, men inget konstigt med att Bautista vann båda två, han var lite bättre.

Nu är det lätt att slå fast att Djokovic är nere i en svacka. Två usla resultat efter varandra är en sak, men två usla resultat efter varandra plus att det är uselt spelmässigt, då är det en svacka. Tränar han inte ordentligt? Är det något som stör honom mentalt? Är han bara mänsklig? Det vet jag inte. Det man däremot kan slå fast är att de där tre sakerna jag nämnde ovan inte stämmer när han står på banan. Han rör sig dåligt, klumpigt och därför träffar han bollen dåligt. Och så ser han inte ut att vara med i skallen. Han verkar knappt bry sig, och i tidigare matcher har han haft några märkliga vredesutbrott vid konstiga tillfällen. Det är något som inte stämmer, helt enkelt.

I övrigt då?

Jag har faktiskt på den sista åttondelen samtidigt som jag sitter och skriver det här. Shapovalov och Tsitsipas ska precis göra upp i ett avgörande sets tiebreak. Otroligt jämnt och serveinriktat, och väldigt bra. En kanonmatch helt enkelt och ingen av dem känns värd att åka ut. Vi får se om vi kan trycka in slutresultatet i slutet av texten men trots att Tsitsipas är så makalöst stark som han är mentalt, inför tiebreaket känns det lite fördel Shapovalov. Vi får se.

Dagen började annars med att Isner slog Edmund i vad som var lite av ett lotteri. De kändes lika bra, det var bara en fråga om vem som skulle få en studs hit eller dit. Isner räddades av sin serve, det är ingen stoppa pressarna-varning på det riktigt va? Men den här gången var det hans serveprocent som räddade honom. Han gick inte riktigt för fullt på förstaservarna och fick in nästan 80% av dem, men lyckades trots att han inte gick helt för fullt få en godtagbar utdelning på dem. Bra drag, vinstgivande den här gången.

Samtidigt slog Felix Basilashvili i en match som var helt obegriplig. Basilashvili var totalt överlägsen i första set och lyckades till slut få med sig det avgörande breaket, trodde man. Efter att haft chanser i nästan varje Felixgem bröt han fram till 6-5, så långt helt ohotad i egen serve. Men Felix bröt tillbaka till 6-6, och sen körde Felix plötsligt över Basilashvili under resten av matchen. Det var en sån där match då det bara inte ville sig för Basilashvili, det kan bli så i tennis, men otroligt starkt av Felix att inte falla ifrån när han blev krossad i första set. Vi har en 18-åring i kvarten i en mastersturnering. Det är lite sjukt det.

Coric slog Kyrgios i en match som enligt många säkert var fantastisk. Jag tycker inte det finns något fantastiskt med Kyrgios. Jag har valt sida nu, så att säga. Jag tycker allt han gör är idiotiskt. Han slog några slag under matchen som om han brukat allvar varit helt fantastiska, men när man nu vet hur många gånger han försöker slå konstslag helt i onödan, då blir ju liksom dessa slag lite devalverade. Rent spelmässigt borde Coric vunnit i raka set, nu blev det tre set. Han var klart bättre i första, men strulade med dubbelfel och skit när han fått med sig första breaket i mitten av setet. Av det blev han lite nervös och förlorade setet på det men kom tillbaka och vann andra enkelt, och sen tredje ännu enklare. Folk måste öppna ögonen rörande Kyrgios. Att han syns på Youtube gör honom inte bättre än spelare som är bättre än honom, som Coric till exempel.

Anderson var under i första men slog ändå Thompson i två raka. Han är rätt svårslagen, kan man säga.

7-5 7-6 för Tiafoe mot Goffin, men det är smickrande siffror för Goffin. Tiafoe var klart bättre på alla sätt och Tiafoe var den som var klart bäst när bollen var i spel. Minst sagt oroande det för Goffin som här hade en fantastisk chans att nå en framgång utan att behöva göra så mycket. Många bättre chanser än att möta Tiafoe i en åttondell i en mastersturnering får man inte. Det har fastnat i skallen på något sätt på Goffin. Han vågar inte få ut det han kan.

Och för sisådär fem sekunder sen plockade Shapovalov tiebreaket mot Tsitsipas. Han vågade maximalt, Tsitsipas stod och väntade, och när Shapovalov fick in sina kanoner, då var utgången given. Kul tycker jag. Kul att Shapovalov är tillbaka på sin högsta nivå igen.

Regnigt, så Federer-Medvedev blev inte av. Den kommer senare idag istället, på för oss bra tid, så det blev ju inte så dumt.

Dessutom två kvartar senare idag, de andra två kommer imorgon. Lite tråkigt tycker jag, men så är det i Miami. Vi återkommer givetvis senare idag inför dessa.