Federer marscherar mot titeln

Det var lite elegant igår kväll ändå, eller vad säger ni? Vilken kontroll han hade.

Jag tror faktiskt det ligger honom lite i fatet, Medvedev när han möter någon av de bästa att hans teknik liksom är så…vad säger man, kantig? Om man är snäll säger man kantig. För när han får den här maximala variationen mot sig, då blir det ännu mer kantigt, och då blir det också lite sämre. Hans teknik är liksom inte mjuk. Han kommer mer och mer fel till bollen och till slut blir det inget bra. Federer växer lite av det också. Han känner sig ännu mer som ett geni än han redan gör när han ser vilka problem motståndaren har och låt oss säga såhär, jag tror inte att Federer tycker att Medvedev är en sådär superbra tennisspelare. Federer förresten. Minns ni att jag och Sladjan snackade om hur spelarna tackar varandra efter matchen, jag tror det var förra veckan? Federer har inte ryckts med i det här kramtramsandet. Medvedev såg lite kramig ut, men fick nöja sig med att klappa Rogge lite på magen. Mer ska han inte ha. Det är bara Nadal som får krama Federer efter matcher. Möjligen Wawrinka, men sen är det stopp.

Isner, tiebreaks, varför inte. Det fick jag berättat för mig redan innan matchen av en kompis. man kanske skulle satsat en slant på det. Otroligt intressant sånt här, att spelare går bra i samma turnering år efter år. Hur ofta går Isner till semi i mastersturneringar? I princip alltid. Men nu gör han det, på samma ställe som han vann sin första och enda masterstitel förra året.

Och så Felix. Helt otroligt. jag såg inte matchen inatt, men jag har sett en del i efterhand, och det verkar ju inte ha varit några tveksamheter. Han är alltså bättre än Coric, och då kan man direkt säga att han är topp-20, kanske topp-15, spelstyrkemässigt. Och det vid 18 års ålder. Det är alldeles för tidigt för honom att slå igenom på det här viset. Tänk när han blir vuxen. Det där alltså, det kan bli något fullständigt utöver det vanliga.

De sista två kvartarna idag. Med Federer bland annat. Federers som väl ska promenera hem det här nu. Det finns inte jättemånga hot kvar. Men det tar vi senare. Nu alldeles strax, poddinspelning. Har vi riktigt flyt kommer avsnittet upp under dagen.