Inför Shapovalov-Tiafoe

Ha! Jag är fortfarande vid liv. Men idag har det varit mycket annat, och när det är så mycket annat att man glömmer bort er mina vänner, då är det mycket. För ni ska alltid ha högsta prioritet.

Men, det är ett par timmar kvar till första start, så vi har tid på oss.

20:00 Shapovalov-Tiafoe 1,57-2,65 Bethard

Som jag brukar säga. De där oddsen tål att jämföras kan jag säga. Ingen annan har sådär höga odds. Om man spelar, då ska man spela på Bethard.

Två matcher förra året, båda på hardcourt. Shapovalov vann i den stora turneringen, Tiafoe i den lilla turneringen.

Skiljer bara ett år mellan dem i ålder, och inte mycket i ranking, men visst skiljer det fruktansvärt mycket mellan dem som tennisspelare? Shapovalov är en supertalang och garanterat en blivande världsspelare. Är han väl redan, men en blivande absolut toppspelare kan man väl säga. Tiafoe, han kan fortsätta utvecklas lite grann, men ärligt talat ska han vara väldigt glad den dag han når topp-20, för jag vet inte om han egentligen har, eller kommer ha i framtiden, spelstyrka för det.

Ni hör kanske att jag tycker Shapovalov är lite bättre. Och jag tror verkligen att han vinner. Samtidigt är det ju så att han har ett otroligt svårt spel, och det här spelet kan klicka, det gör det ofta. Men ofta inte när han väl har en bra vecka, och det har han nu. I sina två senaste matcher har han sett otroligt bra ut.

Spelmässigt då, hur blir det?

Det blir attack från Shapovalov. Från första till sista stund. Och för Tiafoe är den väl mest bara att spänna fast sig och hoppas på att Shapovalov har en tillräckligt dålig dag. Jag tror inte att Tiafoe kan hitta på så mycket. Han har sitt spel med en hyfsad serve, hyfsade grundslag, och en god fysik. Men han har ingenting att störa Shapovalov med, så Shapovalov kommer få spela sitt spel och jag tror helt enkelt han kommer slå sig igenom Tiafoe med dunder och brak.