Inför Federer-Shapovalov

Hur gör ni? Kaffe? Power King? Annat? Det här vill man ju se alltså. Så det gäller att spendera krafterna på rätt sätt under kvällen.

Midnatt: Federer-Shapovalov 1,24-4,80 Bethard

Det är på tiden att de här två möts kan man ju säga. Kanske inte de två bästa offensivspelarna, men jag skulle nog säga att de är de två mest offensiva spelarna som tennisen har, åtminstone på högsta nivå, så det finns ju en viss potential för att det ska bli hög fart, så att säga.

Federer mot någon som är ännu mer offensiv än honom själv, för så tycker jag det är. Shapovalov håller liksom inte igen, någonsin. Inte i den här turneringen i alla fall. Hur funkar det för Federer? I grunden är svaret att det passar honom bra, men lite utsatt gör det honom förstås. För om Shapovalov, som antagligen är lite mer offensiv, har en riktigt bra dag, vad har Federer då för försvar för att hantera honom? Han har sin variation, men det kanske inte hjälper. Han kanske inte hinner börja variera innan det smäller.

Ska vi dra till med en hederlig gammal klyscha?

Vi kan till och med ta två tror jag. Det blir viktigt att serva bra, ha en hög förstaservesprocent, och det blir små marginaler som avgör.

Den där små marginaler brukar jag använda faktiskt. Den är okej. Den där om serve n brukar jag aldrig använda, men i just den här matchen är den här matchen är den vidkommande. Det blir otroligt viktigt för den spelare som får lite mer enkelt, lite bättre lägen, på sin serve och att då få in lite fler förstaservar, det blir viktigt.

Federer brukar vara rätt bra på att reda ut sånt här. Att göra något litet taktiskt som stör motståndaren och han brukar ju vara rackarns stabil i egen serve också. Han är dessutom bättre än Shapovalov. Så klar favorit är han, snälla nån, men jag tror att Shapovalovs oräddhet kan bli ett problem för honom, och jag tror att det här blir jämnare än vad många tror.

Väl värd att hålla sig vaken för i alla fall, det kan man verkligen säga om den här matchen.