Väntade vinnare under torsdagen

Det gick som det skulle under torsdagen, eller hur?

Det blir Federer mot Shapovalov i den andra semifinalen, som spelas redan inatt, men det snackar vi om senare.

Visst känns han som en av de mest läskiga spelarna att möta, Shapovalov? När man tittar på hans matcher får i alla fall jag den känslan. Han har ett sånt sjukt tempo i allt han gör, mellan bollarna, under bollarna, man hinner liksom aldrig andas. Han är på det hela tiden. Så fort minsta chans ges hoppar han på initiativet, och det måste vara så otroligt energikrävande att möta. Fysiskt absolut, men ännu värre mentalt. Att man aldrig någonsin får vila.

Otroligt rättvist att Shapovalov vann matchen i alla fall. Det var liksom en man på banan, men ändå var det jämnt. Tiafoe är ganska bra på att hänga kvar i matcher, det är en av hans goda sidor, men jösses vad det skiljde mycket i nivå alltså. Shapovalov andra kanadensare i semi. Nu börjar det hända det här man pratat om i några år. Snart kommer det plötsligt bara vara Kanada inom tennisen, kanske.

Federer då? Bombsäkert. Lite struligt i andra, men bombsäkert och överlägset. Och imponerande. Han spinner vidare på det som startade mot Medvedev. Nu ser det verkligen riktigt, riktigt bra ut. Jag känner någonstans att det skulle kunna passa Federer riktigt dåligt att möta Shapovalov, så det blir en extremt intressant semifinal där, men som det ser ut just nu, visst är det Federers turnering det här? Jag tycker det. Jag skrev igår ett speltips på att Federer ska vinna Franska Öppna till 29 gånger pengarna. Vad säger vi om det? Visst fan har han chansen i alla fall. Det ser bra ut nu för den gamle. De andra är halta och lytta, den gamle är bombsäker. Otroligt.