Magiskt Roger!

Vad säger man? Otroligt. Vilken kontroll han hade på ungtuppen, Federer.

Vad som är vad, det är väl egentligen alltid det svåra i tennis. Det är alltid i någon mån en kombination av två saker. Sen är det bara att försöka avgöra vad som är vad, och hur mycket det är av den ena och den andra faktorn. Hur mycket var det här att Federer hade fullständig kontroll och bara stoppade ner Shapovalov i ena fickan så Shapovalov inte kunde attackera? Och hur mycket var det en dålig dag för Shapovalov där han inte riktigt hade bollträffen och därmed inte vågade attackera? Det är ju frågan det. Både och, utan tvekan, men i min värld mer Federers förtjänst. Han spelade otroligt bra, och många gånger hann Shapovalov bara inte med att kliva in och slå sina stora svingar. Det gick för fort. Samtidigt som, jodå, lite var det också att Shapovalov inte vågade när han väl fick lägena. Han var nog lite påverkad av att möta Federer för första gången.

Frustrerande match för Felix kan man säga. Blev han sådär nervös? Eller hade han helt enkelt lite serveproblem, bara att de råkade yttra sig i lägen så det verkade som att han blev nervös? Jag tror nog det var just nervositet faktiskt. Två så extremt dåliga gem när han servade för seten, och sen svagt i tiebreaken också, den slumpen är lite för bra för att vara sann. Hata slumpen, är det väl GW brukar säga och det är nog en rätt klok inställning. Det såg inte ut som att han var så nervös i övrigt, men det blev för mycket när han skulle avgöra seten.

Han visade dock att han var bättre egentligen, Felix. Fram till positionen där han skulle serva för setet var han två gånger om klart bättre, i första set var han direkt överlägsen. Han returnerade helt fantastiskt. Det går inte att returnera mycket bättre mot Isner. han läste serven rätt tillräckligt ofta, och nästan varje gång han lyckades med det var han noggrann nog för att också få till en bra retur. Det enda som inte fungerade till perfektion var väl backhanden i bollandet. Han drog några oprovocerade slag i nätet. Men totalt sett, jag tycker verkligen han var klart bättre än Isner bortsett från det mentala och någonstans kan jag ju känna att det är vad som spelar roll. Han kommer få en och annan chans till att göra resultat i mastersturneringar. Att han visade att han är på samma nivå som några av de bästa den här gången, det räcker väldigt gott. För mig känns Felix nu som den spelare som har potential att ta över som någon slags överlägsen världsetta i framtiden. Många år bort, men med sitt spelsätt och sin potential, han kan bli i princip hur bra som helst om allt klaffar.

Isner i final, det ska så klart noteras att det är otroligt bra gjort att backa upp förra årets titel, som var hans livs framgång hittills, med en av hans fem bästa turneringar någonsin på samma plats. Han har haft en fin lottning, inget snack om det, men han har hittat sitt spel igen, mycket bra gjort.

Men i finalen på söndag, då finns det bara en trolig vinnare va, eller vad säger ni?