Inför Miamifinalen

Då ska vi stänga årets andra mastersturnering, mina vänner. Thiem vann i Indian Wells. Otroligt överraskande. Idag handlar det om jätteskräll eller miniskräll, när Miamititeln ska delas ut.

19:00 Federer-Isner 1,25-4,50 Bethard

Isner har slagit Federer två gånger, det känns lite i överkant va? Sett till hur extremt mycket bättre Federer alltid varit, och det faktum att Federer ska vara rätt bra mot servekanoner. Förklaringen kan kanske ligga lite i det som jag tror är hotet mot Federer idag. Om den här matchen avgjorde på spelstyrka kan den liksom bara ha ett utfall. Federer är fantastiskt mycket bättre än Isner på tennis. Men så är det ju det här. Federers skalle. Blir han nervös när det hettar till idag? För jag tror inte han kommer kunna undvika att det hettar till i minst ett set, antagligen i båda. Seten och matchen kommer avgöras på en, två, tre, fyra, eller fem, någonting, enstaka poäng. Vinner man merparten av dessa poäng, då vinner matchen. Men förlorar man ett knippe av dem, då förlorar man, och här har vi risken för Federer. Han är ofta lite sämre i dessa poäng än han är under matchen i stort och det ger Isner en chans idag.

När man tänker på matchen rent allmänt är det svårt att ha något annat i huvudet än att Federer är så mycket bättre än Isner att det bara finns ett utfall. Men som sagt, tänker man lite närmare på det, då finns det en öppning för Isner.

Vad ska de göra då? Hur blir spelet?

Ja, Isner kommer ju inte stå och bollar med Federer direkt. Federer kan stänga ner duellerna utan att ens ta några risker när han får chansen att så en forehand, bättre än så är inte Isners försvar. Det är Isner medveten om, och han kommer inte ägna sig åt något bollande överhuvudtaget. Det kommer bara smälla på allt från Isner. Och för Federer, som sagt, så fort han får en liten öppning kommer han göra det han ska, att bara avgöra bollen. I övrigt blir det bara servande och returnerande, varken mer eller inte. Man kan välja att säga att det blir viktigt och så vidare, men det är egentligen lite ointressant. De kommer hålla sin nivå där båda två, så det är knappast där det kommer avgöras. Det kommer avgöras på om Isner klarar av att pressa fram de där avgörande poängen, och sen handlar det om huruvida Federers skalle håller.

Fram till i morse var jag helt övertygad om att Federer bara vinner det här. Sen började jag tänka lite närmare och mja, nu känner jag nog att han är rätt hotad ändå. Sjukt intressant ska det bli i alla fall. Fin tid också. Klockan 19 svensk tid. Mycket nöje, mina vänner.