Federer rycker

När jag för någon månad sen följde upp den här kampen efter en Djokovic-seger, då var det någon som kommenterade att det bara är jag som bryr mig om detta och att det bara är Grand Slams som räknas, eller något sånt. Det får man ju tycka, men visst är det ändå så att det här blir lite viktigare när man meddelar att det blåser positiva vindar för Federer?

Jag tycker det här är viktigt, och många med mig antagligen eftersom ATP väljer att lägga ut det här efter varje stor turnering numera.

Två tillgodo nu, Federer, och det kan han behöva inför sommaren va? Han sa tydligen häromdagen att han var orolig inför grussäsongen då han glömt hur man glider på grus. Vad tror ni, han kommer nog lyckas lära sig igen va? Jag tror nästan det ja. Men det blir nog bara två grusturneringar för Federer under sommaren, och även om jag tror han kommer ha en bättre chans än vad många andra tror, utgångsbudet är att han inte vinner någon av sommarens fyra stora titlar, och då kan han med andra ord vara upphunnen. Eller till och med omsprungen. Nadal kan förstås vinna alla fyra, knappast troligt, men då är han ikapp. Kan Djokovic vinna två? Till och med tre? Två känns väl som en fullt rimlig möjlighet. Kom förresten ihåg också att man av någon outgrundlig anledning inte räknar med Nadals OS-titel i den här sammanräkning, så han har egentligen en till, 51.

Rätt intressant faktiskt. De har alltså vunnit 156 stora titlar tillsammans de här tre. Snacka om att det inte finns så många kvar för de andra att slåss om.

Knappt två veckor kvar till nästa fajt mellan dem. Om det nu blir någon fajt. Som det ser ut nu verkar det vara en klar möjlighet att ingen av dem kommer till start i Monte Carlo, och det hade ju onekligen varit helt unikt. Det kan inte ha hänt någon gång de senaste 10 åren. Federer ska inte spela Monte Carlo, Djokovic verkar tveka, och Nadal ska spela, men litar man på att han är pigg och frisk tills dess? Jag gör det inte, men jag hoppas.

Igår tränade han i alla fall för första gången på grus, Nadal. Inte första gången överhuvudtaget då. Han har nog provat på att träna lite på grus tidigare år, kan man gissa, men första träningen efter skadan och inför grussäsongen. Så två veckor till Monte Carlo, det borde väl vara tillräckligt.