Lägg aldrig av!

De flesta av er har varit med mig många år. Ni vet att jag ofta varit hård mot Federer. Det är jag fortfarande. Som att jag är lite lockad att skriva en lång utläggning om hur sur han ser ut när han går in i studion här, men plötsligt blir jätteglad när han förstår att sändningen är igång. Men det skiter vi i nu. Jag skulle vilja säga något positivt istället.

Jag älskar att höra honom prata om det eventuella avslutandet av karriären. Jag tycker det nästan uteslutande är ett jäkla tramsande bland idrottsmän om detta. Man pratar om att man aldrig kommer hålla på så och så länge och sätter gärna också upp fasta punkter för sitt avslut så man ska få lite sympati, uppmärksamhet, tacksamhet, och så vidare.

Federer sköter allt det här så otroligt perfekt. Han är ärlig. Han säger att han älskar spela. Han säger att det inte finns några bortre gränser. Inte heller några inre gränser. Om han känner imorgon att han är chanslös, för dålig, då slutar han. Eller om kroppen inte håller och så vidare. Men annars så, varför bestämma sig? Varför inte bara låta det rulla på, precis som han gjort i massor av år?

Jag älskar det. Fler borde inspireras av honom och förstå att gräset inte är så jäkla grönt på andra sidan heller. Han vill spela tennis, och kommer vilja göra det så länge han bara kan.