Slutspelshäng för lill-Ymer

Vad tror ni, kan lillebror klara det som storebror inte klarade? Att ta sig till juniorslutspelet i Milano. Just nu ser det faktiskt rätt bra ut.

De sju bästa plus en italienare kvalificerar sig. Omöjligt för Ymer att komma topp-7 skulle jag säga. Tsitsipas, Felix, Shapovalov, Tiafoe, De Minaur, Kecmanovic är alla redan världsspelare. Eller ja, kantboll på Kecmanovic kanske, men han är nu bombsäker som atp-spelare i alla fall, och poängen kommer rasa in framöver. Ymer skulle alltså behöva slåss om den sjunde och sista platsen med Humbert, Rudd och Popyrin, som alla är mycket bättre än honom. Och han skulle också behöva hålla ett helt knippe spelare som är lite bättre än honom bakom sig. Hårda bud, och det skulle han nog inte lyckas med.

Men, det finns ju en öppning här.

Tsitsipas kommer nå atp-slutspelet, och kan därmed inte delta i juniorslutspelet. Eller ja, han kan, men han kommer inte att göra det. Felix och Shapovalov är världsstjärnor de också, och att de ska lockas till att spela ett juniorslutspel, inte helt säkert skulle jag säga. Sen kan man ju hoppas på något avhopp på grund av skada också. Plötsligt kan det räcka med att vara 11:a på den här rankingen för att komma med, och det är ju inte omöjligt, det kan Ymer klara. Kanske inte troligt, men inte omöjligt.

Vi får hålla lite koll på det här framöver men kul att se att han åtminstone är med och nosar på en av platserna.