Dags att spela Federer?

Jag tycker det är intressant. Nu är det snart sommar. Federer har inte fallit ifrån. Han har varit bäst av alla i år. Han är där fortfarande, och som sagt, nu är sommaren runt hörnet, de stora turneringarna kommer, och finns det ens något som talar för att Federer ska börja falla ifrån på grund av ålder? Eller säg såhär, finns det någonting som talar emot att han ska hota om de stora titlarna i sommar? Nej, absolut ingenting. Jag tycker det är hög tid att satsa en slant på honom.

Tyvärr får man ju inget betalt för att hitta odds som är extremt felaktiga, eller ja, man kan ju få det om man har lite tur. Ni ser va? Ni ser det överlägset sjukaste oddset? Federers odds som jag skulle skriva om, är bra. Men kolla Felix odds. Kolla på det! Det är dubbelt så högt som det borde vara, minst. Klart större chans att han vinner än att Goffin gör det, än att Raonic gör det, sen kanske det tar stopp. Lite större chans att Nishikori vinner skulle jag säga men direkt efter honom ska Felix ligga. Runt eller lite under 50 gånger pengarna alltså. Men som nu, 126 gånger pengarna, helt vansinnigt.

Hur jag tänker?

Dels är han mycket bättre än många av spelarna framför honom redan nu, men framför allt, vi vet inte vad som kommer hända den närmaste månaden. Han kanske bara kommer fortsätta sitt genombrott, ta ett eller två kliv till, och plötsligt vara en av de bästa i världen när det vankas Franska Öppna. Långt, långt ifrån omöjligt. Inte troligt, men inte heller osannolikt. Att spela honom till de där 126 gånger pengarna är ett garanterat värdespel. Man ska vara väldigt försiktig med ordet garantera i spelbranschen, men jag tror faktiskt att jag kan garantera er att han kommer stå i mycket lägre odds när det väl är dags så länge han inte är skadad. Och om han går till säg kvartsfinal, vilket jag tror är fullt möjligt, då kan man spela på de andra kvarvarande spelarna så man tjänar pengar på det där spelet redan där.

Men nu var det ju Federer vi skulle prata om egentligen.

Jag tycker det är svårt att jämföra honom med Thiem på grus, men om jag fått välja nu en av dem att vinna Franska Öppna hade jag tagit Federer. Jag tror han kommer vara så mycket mer farlig på gruset och med Djokovic helt ur slag och Nadal med en tveksam fysik, nu förlorade han visserligen mot Thiem på hardcourt senast, men jag tror att Federer kommer vara favorit mot Thiem ifall de möts en bit in i Franska Öppna, och därmed hade jag hellre tagit honom som slutsegrare. Jag ser också absolut möjligheten att Federer kan slå Nadal. Titta bara på hur Nadal besegrats på grus de senaste åren. Han har besegrats av spelare som haft en riktig klubba till forehand och som kunnat mosa ner hans högt studsande bollar. Federers forehand, den är inte så dum. En Djokovic i bästa form tror jag inte att Federer kan slå, men kommer Djokovic vara i bästa form under sommaren? Jag tror det inte. När han väl tappar sitt spel brukar det dröja ett tag innan han hittar det igen.

Korrekt odds på Federer är nog inte mycket mer än dryga 10 gånger pengarna just nu, så de där 26 gånger pengarna är väldigt fina.

Vi vandrar vidare till Wimbledon och oddsen ser helt annorlunda ut. Men samma sak här, kolla på Felix odds. Som sagt, tänk om genombrottet fortsätter, och han har absolut ett spel som kan funka bra på gräs. Han kan vara topp-10 i världen senare i sommar spelstyrkemässigt, och sitter man då med 200 gånger pengarna istället för de kanske 30 gånger pengarna som han i så fall då kommer stå i, då är man en vinnare redan när han sätter sina tassar på gräset.

Federer då, 4,50?

Jag hade tagit det också. Jag är otroligt osäker på Djokovic, jag är ganska säker på att Federer kommer komma i bra skick till turneringen, och inte omöjligt att han kommer vara favorit när det drar igång.

Och så är vi framme vid US Open. Många månader bort och det blir lite gissande men så länge är det inte, och samma sak här, jag tycker Federer är undervärderad. När vann Nadal senast en turnering på hardcourt? Känns som det var ett tag sen va? Och han har inte många slams på hardcourt överhuvudtaget. Federer är min andrahandsfavorit i US Open just nu. Även om Djokovic är här är högst rättmätig storfavorit. Det här är så långt bort att det plötsligt är troligt att han kommit ur sin svacka.

Felix, ja, ni förstår. Fem månader av utveckling. Man anser alltså att han kommer vara jämbördigt med Rublev och Tiafoe när det är dags i slutet av augusti. Tillåt mig hånle över den oddssättningen.

Oddsen spelar ni så klart här på Bethard, och har ni inte redan ett konto så startar ni det här. Det enda som behövs är ett Bank ID, inget krångel alltså.