Årets största rankingklättrare

Vilka har klättrat mest på rankingen under det här året? Kan ju vara lite kul att titta till.

Felix, (+75) 33

Startade utanför topp-100, nu 33:a, På tre månader. Helt otroligt. Det ska nästan inte vara möjligt.

Djere, (+61) 32

Ja, vad säger ni, Djere är lite bättre än Felix, eller hur? Han slog honom i och för sig i Rio de Janeiro, så det är väl inte lika knäppt att säga det som det låter men givetvis, Djere ska vara väldigt, väldigt nöjd med sin ranking just nu. Utan sina poäng från den titeln, i Rio de Janeiro, hade han legat mellan 70 och 80.

Evans, (+103) 89

Lite dopad här i och med att hans ranking fortfarande var usel i början av säsongen efter hans avstängning, för just doping. Eller droger, nåja, hans avstängning. Väldigt bra klättring, och otroligt rättvist att han nu är tillbaka på topp-100.

Londero, (+54) 64

Jag tyckte i inledning av året att han var en spelare som fick vara otroligt nöjd med sin ranking men det skulle han tydligen inte vara. Han vann i Cordoba. Jättesvagt startfält, men hur han lyckades bli den som vann, normalt är det inte. Vansinnigt överrankad förstås.

Albot, (+52) 46

En annan spelare som overkligt överraskande lyckats vifta till sig en titel i år, han vann i Delray Beach och att den här spelaren skulle vinna en atp-turnering under sin livstid, det fanns ju liksom inte på världskartan. Men han gjorde det, och har också backat upp den framgången med rätt bra resultat i övrigt så han har helt enkelt blivit mycket bättre och förtjänar ett lyft.

Andra stora klättrare.

Dellien är ingen vidare bra spelare, men som han samlar poäng. Han stack fram nosen i de sydamerikanska grusturneringarna och en titel på challengertouren också.

Opelka, han lär fortsätta klättra va? Givetvis.

Norrie startade året otroligt bra första veckorna och det gav fint utslag. Lite svalare nu dock.

Hurkacz hade en rätt bra ranking redan innan, så klättringen har inte blivit så stor som man kan tro men hans genombrott har nog bara börjat.

Och Wawrinka, jo men att han kan klättra lite på rankingen, det kan man väl kanske tänka sig.