Nästa veckas gruslottningar ute

Nu kör vi! Årets bästa atp-vecka. Två magiska turneringar med enorm inramning och några av årets bästa startfält alla kategorier.

Nja, kanske inte riktigt, men nu börjar det. Nu börjar spelet på grus, nu startar sommarsäsongen, och det är ju ruggigt härligt. Från nu och till i början av september är det mer eller mindre full fart hela tiden. Otroligt härligt.

Det har nog aldrig varit en så bra spelare som Zverev på plats, definitivt inte under de år som turneringen spelats i Marrakesh, men jag tror inte under Casablancaåren heller. Eller ja, så är det ju. Zverev är världstrea, snälla nån. Det har funnits år då man varit toppseedad här utan att vara rankad topp-30.

Rätt eller fel att spela här, Zverev?

Jag känner att det är rätt. Han måste ju börja någonstans, försöka hitta något, och varför inte se sanningen i vitögat och kliva ner och spela tourens kanske sämsta turnering. Jag tycker det känns rätt. Några matchvinster, lite självförtroende, välbehövlig matchträning på grus, det blir nog bra.

Det är faktiskt väldigt bra klass här i år. Både för att vara en 250-turnering och för att vara den här turneringen. Zverev, Fognini och Edmund, det är en bra topptrea i en 250. Tsonga också så klart, och inte alltför dålig bredd. Kul att vi ändå får en rejäl start på grussäsongen här. Det kommer spelas fina matcher under veckan.

Det här är ju liksom inte bra. 39:a på rankingen och förstaseedad, katastrof. Och helt ärligt, när Johnson är toppseedad i en atp-turnering, då är det ju liksom ingen atp-turnering. Att en sån här turnering får dela ut 250 rankingpoäng blir väldigt fel.

Något intressant? Nej. Elias Ymer hade kommit in här om han velat, men tydligen blev det inte med i Marrakesh heller. Kvallottningen där har inte kommit, så möjligt att han kvalar där eller om han spelar en challenger kommande vecka, vi får väl se, men även om han är i riktigt risig form, borde han inte tagit chansen och åkt och spelat den här? Sällan har det väl funnits en bättre chans att samla på sig lite enkla poäng som hade kunnat ta honom hela vägen in på topp-100.