Ny fin kvalchans för Ymer

Personligen hade jag ju kanske lite hellre valt USA framför Marocko och i synnerhet om man hade platsen i huvudturneringen klar i Houston men fick kvala i Marrakesh. Elias Ymer gjorde emellertid en annan prioritering, och därför får vi se honom i kvalet här i Marrakesh.

Rätt jämnt kval, det kunde blivit lite enklare eller tuffare, men den här gången spelade nog inte lottningen så stor roll.

Först dubbelspelaren Krawietz som är runt 250 i världen i singel och där ska Ymer förstås bara vinna. Samtidigt som det verkligen inte såg bra ut i Alicante tidigare i veckan, så helt säkra ska vi nog ändå inte vara. Den matchen spelas under eftermiddagen idag söndag.

Och därefter antagligen Bagnis. Jag förstår faktiskt inte riktigt att Troicki utsätter sig för att spela på grus. Om man som han bara inte kan slå till bollen längre, hur kan man ens tro att det ska fungera med grus? Men man vet inte. Han kanske hittat något. Men som sagt, borde bli Bagnis, och det är ju en spelare Ymer med sin ranking egentligen ska slå. Nu är formen kanske inte den bästa, så blir väl tufft ändå, men oavsett vilket, ännu en fin chans för Ymer att kvala in i en atp-turnering. Ungefär hundra poäng saknas för att bli topp-100 i världen. Ska vi säga att han kvalar in och sen går till semi då? Då har vi en svensk topp-100-spelare igen.