Veckans personbästan

Hur ligger det till med rankingen nu för tiden då? Vilka spelare tog sig upp på personbästan efter Miami eller till idag?

8, Tsitsipas

Åtta i världen nu alltså, Tsitsipas. Det är rätt otroligt. Den som trodde det för ett halvår sen kan ju sitta och räcka upp handen ett tag. Ingen hade ändå trott att den personen hade menat allvar.

14, Medvedev

Lite konstigt egentligen att han inte lyckats ta sig ytterligare någon plats uppåt redan, men det kommer garanterat. Han segaar sig mot topp-10, Medvedev.

17, Basilashvili

Har det funnits en så anonym spelare som varit så högt rankad förut? Högst jäkla tveksamt. Vilken utväxling han fått, Basilashvili.

20, Shapovalov

Undrar var han fått sina poäng ifrån egentligen, Shapovalov. Lite konstigt känns det att han har sin bästa ranking någonsin just nu efter ett ganska svagt halvår, men så är det i alla fall och senaste veckorna har han höjt sig ordentligt så absolut inte oförtjänt. Han är bättre än flera av spelarna på topp-20.

33, Felix

Så klart. Och säg såhär, det kommer inte riktigt stanna här för Felix.

52, Hurkacz

Jag tycker verkligen han borde fått lite mer utdelning på sina enormt fina resultat senaste månaden men han har varit jämn snarare än att gå jättelångt i någon enstaka turnering, och det ger inte samma effekt på rankingen.

59, McDonald

Inte så mycket att försvara just nu och kommer bli topp-50 inom kort, även om han är lite oklar som grusspelare.

Det var spelarna på topp-100 med nya personliga rekord det. Varken mer eller mindre.