Ymer äntligen underdog

Nu ska det väl kunna gå bättre? Nu när han går in i ett kval helt utan press på sig.

Flytet den här gången bestod i att han kom in i kvalet som näst sista spelare. Det var precis på håret men det rasade in återbud till huvudturneringen under gårdagen och därmed kunde Ymer klämma in sig i kvalet.

Men sen blev ju lottningen den här gången inget vidare. Det har varit några gånger nu på slutet som allt inte blivit perfekt för honom. Kanske har den där ofelbara turen övergett honom och då, då kan jag säga att det blir svårt framöver.

Kecmanovic, hur tufft är det då? För tufft för Ymer ju nu, tror jag. Som riktigt ung spelade Kecmanovic absolut est på grus, sen har han nästan bara spelat på hardcourt den han kom in på challengertouren. Jag tycker att grus borde vara hans bästa underlag, men lite frågetecken. Han har inte spelat mycket på det på senare år. Ymer är inspelad på grus sen flera veckor på challengertouren och det är väl egentligen det enda som talar för honom här. För formen är hemskt, och kom ihåg att Kecmanovic slog igenom rätt stort på atp-touren för några veckor sen. Han känns aningen hetare än Ymer.

Ingen omöjlighet dock, och i så fall antagligen Mayer i kvalfinal. Tufft det också.

Äntligen får Ymer spela presslöst, och det är ju egentligen bara då han brukar få till det, så hoppas han får just det nu i helgen.

Han får nog lägga på ett kol nu, för lillebrorsan går riktigt bra på challengertouren den här veckan. Han är i semi i Murcia där dagens motstånd, Griekspoor, inte på något sätt är oöverkomligt. Sen kanske Carballes Baena i finalen, och honom minns vi att Ymer hade ganska bra kontroll på för något år sen. Goda chanser att han vinner i Murcia, och i så fall andra challengertiteln för året. Helt, helt annan stabilitet i spelet än vad storebror har. Han känns svårslagen, lillebror, och det kommer göra att han samlar enorma mängder poäng nu under sommaren. Jag tror att vi kommer ha tronskiftet gällande Sveriges bästa spelare redan under den här säsongen.