Inför söndagens Monte Carlo-spel

Finaler idag. Paire-Andujar i Marrakesh, samma final som det var på challengertouren för några veckor sen. Andujars resultat i Marocko är verkligen helt sinnessjuka. Detta kan bli hans fjärde titel i turneringen. Och i Houston, valparna Garin och Ruud som båda två höjt sig massor till i år. Kul att det är de som plockar lite enkla poäng där snarare än typ Querrey och Johnson, som brukar vara fallet.

Men det där skiter vi i. Nu ska vi kolla på vad som händer i Monte Carlo idag.

Inte många matcher nej, men det behövs väl inte? Det finns tennis att titta på från förmiddag till kväll. Mer kräver i alla fall inte jag.

Hurkacz är bra på grus, det ska man veta. Sen han kom upp på atp-touren har det varit hardcourt som gällt, men när han spelade på challengertouren föredrog han emellanåt grus. Mycket intressant att se hur han kan följa upp sitt genombrott nu under sommaren. För Coric är det lite dags att börja spela bra nu känns det som. Annars faller han ifrån lite och känns inte längre som en toppspelare. Får nog vara på sin vakt så han inte blir för defensiv idag, Coric. Om han ger Hurkacz tid har Hurkacz allt som behövs för att bomba igenom Coric.

Berrettini-Dimitrov, mycket fin match. Berrettini är en toppspelare numera, jag tycker han är bättre än sin ranking. Och Dimitrov, på tal om att vara bättre än sin ranking, han måste ju komma igång snart. Grus, bra för Dimitrov tror jag. Det har historiskt varit hans bästa, tryggaste underlag, och som sagt, det måste bli lite bättre snart, allt annat vore märkligt. Borde passa Dimitrov rätt bra spelstilsmässigt. får han bara tillbaka Berrettinis serve borde han har det som behövs för att trolla bort Berrettini lite grann.

Djere, det är väl dags att komma ner på jorden snart va? Han är liksom inte så bra som hans ranking eller resultat indikerat i år. Pella en för mig mycket bättre spelare, och Pella ska väl därmed vinna det där. Ingen jätterolig match kanske men två jätteduktiga grusspelare så klart och ja, i en 250-turnering hade det kunnat vara en final. Tittar man på dagens två finaler på touren exempelvis så är ju de här två egentligen bättre spelare än alla fyra som är i final.

Och så avslutar vi med Pouille-Wawrinka som väl låter lite bättre än det är. Eller finns det någon som tror på att Pouille kommer hitta formen nu igen? Han har egentligen varit iskall hela året, men viftade sig fram till semi i Australian Open på 90% tur och 10%…något annat. Vinnarskalle kanske. Efter det värdelös, och även om han är duktig på grus, egentligen hans bästa underlag, det skulle förvåna mig om Wawrinka förlorar idag. Han är mycket bättre än Pouille, han trivs helt okej i Monte Carlo, och det ska nog passa Wawrinka väldigt bra spelstilsmässigt. De har aldrig mötts tidigare faktiskt men ja, det blir nog åka av för Pouille. Wawrinka kommer snurra runt honom i hörnen på ett sätt som Pouille inte är så bekväm med.

Då vet ni vad ni ska göra idag mina vänner. Härligt att vi är igång! Och använd oddsen ovan här på Bethard om ni ska spela. Högst odds i världen på atp-touren, jämför gärna.