Titt på Monte Carlo-lottningen

Ja, vad säger man. Nu kör vi. Vi kommer köra till början av september. Det kommer inte vara någon jäkla ras och ingen jäkla ro överhuvudtaget. Det kommer vara full fart, man kan nog faktiskt säga hela tiden. Någon vecka med lite mindre turneringar, men det kommer vara bra ändå. Årets första månader är totalt sett sådär om man älskar tennis. Årets sista månader är inget vidare om man älskar tennis. Men de här månaderna. Halva april, maj, juni, juli, augusti, och halva september, det är fem månader då det inte finns någonting överhuvudtaget att klaga på.

Vi börjar det det här. Turneringen som Nadal vunnit femtioelva gånger.

Start redan idag. De har lite dåligt med plats och därmed stora banor att använda i Monte Carlo vilket gör att de faktiskt behöver raska av några matcher idag. Annars hade de behövt spela lite för bra matcher på banor nästan utan läktare.

Nadal 2 gånger pengarna, Djokovic nästan 4 gånger pengarna, Thiem nästan 8 gånger pengarna, och sen kommer rasket. Det är förutsättningarna inför den här veckan om man frågar oddsen här på Bethard. Dra gärna igång ett konto och sätt en slant på det där, så kommer veckan bli ännu lite mer spännande. Registrerar konto gör man nu genom att titta längst upp till höger på sajten. Det tar numera bara någon minut att vara igång. Allt som krävs är ett Bank ID.

Nadal favorit, något annat är omöjligt att säga. Bra förberedelser. Han har tränat i några veckor nu och borde vara rätt fräsch, tror jag i alla fall. Bautista i första matchen, det är ju rätt tufft får man säga, men nästan allt är å andra sidan tufft i den här turneringen. Klassen är väldigt bra. Sen kanske Dimitrov i andra matchen. Eller ja, det kan ju bli vem som helst där, Berrettini, Struff eller Shapovalov. Alla är ungefär lika bra på grus. Men Dimitrov är väl den som kanske skulle kunna stöka lite med Nadal. Tror grus kommer vara bra för Dimitrov. Det är hans bästa underlag, han får lite tid på sig, och det borde kunna bli lite bättre. Wawrinka i kvarten sen kanske för Nadal, det är svårt att påstå att han fått en bra lottning. Fallgropar finns för Wawrinka där, men favorit är han på att klara sig fram. Enda stället där han fått en bra lottning, Nadal, är väl sen i en eventuell semifinal. Zverev istället för Thiem på sin halva är i nuläget en stor fördel. Jag tror inte Zverev kommer klara det där. Otroligt intressant match mellan honom och Felix förresten. Zverev kan inte vara sugen på att torska den.

Om man vill bli övertygad om att de här pojkarna är rätt bra på tennis är det där man ska sätta sig. Lite snett precis bakom dem i samma höjd som banan. Det går inte långsamt. Och de slår inte löst.

Djokovic då?

Tsonga eller kanske mer troligt, Edmund, i tredje rundan. Rätt okej egentligen. Tsitsipas i kvarten kanske, ingen större fara heller tror jag även om Tsitsipas så klart är farlig på grus. Thiem är väl den av de stora som har den riktigt bra lottningen. Han ska kunna gå till semi, och där är det så klart tufft för Djokovic, men inledningsvis en klart bättre lottning för Djokovic än för Nadal skulle jag säga. Handlar helt också håller om Djokovic själv dock. Vi får se vilket skick han är i. Gott skick och detta är inga problem. Dåligt skick och han kan ryka precis hur tidigt som helst. Blir väldigt spännande att se honom redan i första matchen hur det ser ut.

Brukar aldrig titta på när Djokovic tränar, men ska man vara helt ärlig så, det där ser väl inte så särskilt bra ut. Kanske inte mycket att dra några växlar av men bollträffen är inte superren hela tiden direkt.

Det här blir ju bara fantastiskt, mina vänner, och jag kommer givetvis vara med er under hela veckan.