Fina matcher första dagen

Var ju ingen dum start det där, eller hur? Förutom då att många, även jag, nog tycker att det tar slut lite för tidigt. Man är inte van vid att en turnering väljer bort att spela på kvällstid när så många som möjligt kan titta, men så gör man i Monte Carlo.

Ganska mycket som jag trodde faktiskt. Eller nja, jo, totalt sett så var det så.

Exempelvis trodde jag att Struff skulle slå Shapovalov, och precis så blev det. Får inte ihop något vettigt på grus, Shapovalov. Det är något bra slag här och där men det blir också enormt många missar då han har lite för hög svårighet i sina transportslag. Han får helt enkelt inte betalt för att han spelar så svårt som han gör. Det får han på andra underlag, men inte på grus. Bra gjort av Struff att hålla tålamodet. Han strulade bort ett break i mitten av första och Shapovalov vann sen också det setet på att han i slutet hade sin enda riktiga topp under matchen men Struff nötte på och vann väldigt välförtjänt.

Jag trodde också att Albot skulle ha en väldigt bra chans mot Bedene och det hade han ju. Helt obegripligt odds där, att folk inte kom ihåg att Albot är en grusspelare. Men med det sagt, helt otroligt det här med Albot. Han håller ju den här nivån nu. Vid närmare 30 års ålder har han för första gången slagit igenom som en bra atp-spelare. Det är ett rätt sent genombrott det.

Förstod inte heller varför Delbonis var så stor favorit på oddsen som han var mot Klizan och siffrorna visar väl att det kanske var lite fel. Det är nu Klizan ska vara bra. Han är egentligen en ren grusspelare. Det glömmer folk ofta.

Fognini… Var det 1,01 på Rublev där i mitten på andra? Det borde ha varit det. Men Fognini kom tillbaka sådär som bara han kan göra. Han försökte idag, Fognini. Han var arg, och det störde honom under delar av matchen, men det slog i alla fall inte över så att det här lojheten förstörde hans spel. Sen var det Rublev som släppte in honom i matchen, han hade tur Fognini, men samtidigt gör han alltid lite i skymundan alltid ett ganska bra försök att komma tillbaka i matcherna, så det är inte bara motståndarna som släpper in honom. Båda två spelade rätt bra emellanåt i matchen, men båda två var hopplöst ojämna, så lite svårt att bedöma nivån på matchen. Rublev kan inte vara nöjd i alla fall.

Sonego var helt överlägsen Seppi. Där snackar vi lite tronskifte på italienarna. Sonego på väg upp som en bra atp-spelare. Seppi spikrakt på väg utför.

De är ett gäng som slår igenom just nu. Sonego är lite äldre, men Munar, Ruud, Garin, det är Ymergenerationen det där. Synd bara att det är de andra och inte våra svenskar som slår igenom på atp-nivå. Munars seger idag säger väl kanske inte så mycket dock. Catarina är inte ens i närheten av challengertouren.

Liten miniskräll att Kukushkin slår Chardy på grund av underlaget men med tanke på hur upp och ner Chardy är, inga konstigheter ändå.

Lite bättre än förväntat från Medvedev och Goffin. Medvedev var inte hotad överhuvudtaget i något av seten mot Sousa. Sousa var dålig. Inte ofta han har dåliga dagar, men idag hade han en hemsk dag. Misstagen haglade. Samtidigt höll Medvedev tempot uppe och med tanke på att han inte gjort så mycket på grus förut är det här nog något han är nöjd med. Goffin har haft stora problem i år, men kanske kan gruset hjälpa honom. Andreozzi håller egentligen inte på den här nivån men han har rätt bra form och rent spelmässigt såg det bättre ut för Goffin idag än det gjort tidigare i år.

Det andra matcherna, de har jag inte ett skvatt att säga om, mina vänner. Så vi nöjer oss sådär.

Dagens sista match pågår. Edmund tog första och har väl nu lite kontroll på Schwartzman, trots att Schwartzman egentligen var klart bättre i första set. Men nu kan det nog bli tufft att vända, vi får se. Knäpp gärna på den. Fint spel, så hinner ni få lite tennis innan de är klara för dagen i alla fall.