Inför Monte Carlo-tisdagen

Dag två! Och dags för de flesta av de stora att kliva in. Inte alla, men många. Det här blir bra.

Centercourten, och väldigt bra.

Tsonga mot Fritz, en liten mjukstart kanske men hemmaspelare i Tsonga i alla fall och Tsonga är ju aldrig dum att titta på. Börjar nog varva upp lite inför sommaren här nu också, Tsonga. Känns som att han borde ha tillräckligt med matchträning efter sitt skadeuppehåll nu så han borde kunna börja prestera. Fritz katastrofal på grus, så det ska inte vara några problem.

Cilic-Pella blir lite högre nivå. Stor press på Cilic att snart komma igång. Han har redan tappat på rankingen och åkt ut från topp-10 men det är bara början om han inte spelar bättre snart. Pella, mycket duktig grusspelare som absolut kommer matcha Cilic i duellerna. Cilic kommer behöva spela bra och få en hel del på serven för att det där ska gå vägen. Inte som bäst på grus, Cilic. Det ska man komma ihåg.

Djokovic torskade mot Kohlschreiber nyligen. Om det är bra eller dåligt för honom nu, det vet man inte, men jag tror lite dåligt. För oavsett vilket hade han nog tagit den här matchen på allvar med tanke på hur dålig han var i USA. Så han behöver inte det här att möta en motståndare som får honom att haja till för att ta matchen på allvar. Snarare negativt då att minnas förlusten och hur dåligt det kändes förra gången. Kohlschreiber har inga problem alls med grus och är en jätteduktig bollare. Jag skulle nog säga mardrömsmotstånd för Djokovic ändå. Inte kvalitetsmässigt, Kohlschreiber är egentligen på tok för dålig för att ens ha en chans mot Djokovic, men om Djokovic känner sig osäker så är det inget vidare att möta Kohlschreibers spelstils. Om man jämför med spelarna på centercourten idag hade han nog ganska mycket hellre haft typ Fritz som står och slår bort sig själv.

Avslutningsvis sen Wawrinka mot Cecchinato i det som jag tycker känns som dagens match. Det finns kunskaper när det gäller bollande så det räcker och blir över i de där två. Båda två slår hår. Wawrinka har mer fokus på vinklar medan Cecchinato slår ganska rakt. Cecchinato samtidigt lite mindre obenägen att röra sig ut i hörnen än Wawrinka är. Men oj, vad det kommer bombas på. Väldigt mycket vunnit för den av dem som får föra spelet lite mer. För det är attack framför försvar på båda två, minst sagt. Viktig servematch också. Båda två servar väldigt bra för sin spelstil. Båda två har också returerna som sin enda stora svaghet. Så den som får till det bäst inom de områdena har en bra chans. Wawrinka ska vara lite bättre, men mycket är det inte alltså. Jämn match. Fin match. Den ska man se.

Inte riktigt lika hett det här va?

Det är sista matchen där, mellan ungtupparna, den tycker jag känns rolig. Hur bra är egentligen Munar? Och hur bra kommer han vara innan den här sommaren är slut? Kanske inte lika bra som Coric direkt, men kanske tillräckligt bra för att kunna störa Coric. Det är högst möjligt det. Två spelare som inte har några problem med säkerheten. Det blir riktig, hederlig grustennis där.

Bara att hoppas att Felix inte snubblar på första hindret. Det vore tråkigt. Men Londero är inte ofarlig överhuvudtaget, så han får se upp. Favorit är han, rätt klar favorit, men han har ingen matchträning på grus och nej, obehagligt.

Mannarino-Norrie, jag förstår att de lägger den på den minsta banan. Den vill ingen se.

Då var vi redo va? Låt speldagen komma bara. Nu kör vi!