Åttondelsdags

Torsdag, mastersvecka, åttondelar! Nu kör vi.

Pella-Cecchinato, det är ju ingen dum start på dagen. Cecchinato den för mig bättre spelaren, men jämnt. Och rätt olika spelstilar. Cecchinato mycket mer kraft, Pella lite mer att hålla igång spelet. Känns som att Cecchinato borde få göra lite mer av det han vill, och det ska han i normalfallet vinna på. Men ja, bra, jämn och mycket trevlig start på dagen.

Om man nu skulle välja den matchen, men det gör man ju inte. Man väljer så klart. Men det hade varit dumt att inte välja Medvedev-Tsitsipas. Tsitsipas topp-10, Medvedev ännu inte topp-10. Tsitsipas ska ha klar fördel av underlaget också, Medvedev har fram till den här veckan egentligen aldrig presterat något på grus. Men, Medvedev, mycket bra den här veckan, och rent spelstyrkemässigt, visst är de jämna? Plus, borde kunna bli lite problem för Tsitsipas med säkerheten. Superintressant match mellan två av de som kommer vara störst om några år.

Norrie-Sonego, nja, där är det väl måttligt intressant. Men fantastisk utveckling på Sonego senaste månaderna. Tänk om en svensk spelare någon gång kunna få den utvecklingen.

Fritz, hur har han hamnat här? Dålig form, presterar sällan utanför nordamerika, usel på grus…ja, det här är supermärkligt. Mycket enkel lottning för Djok0vic. Idag ryker han i alla fall inte, Djokovic, trots att han inte direkt känns i bästa skick.

Dimitrov och Nadal är förstås en av dagens bästa matcher men mja, Dimitrov har en bit kvar till sin nivå, Nadal såg lite halvt skräckinjagande ut igår ändå va? Jag hoppas det blir jämnt, jag hoppas Dimitrov kan stå emot, bjuda upp, och göra det jämnt, men hur ska det kunna hända? Det enda som talar för en jämn match är att Dimitrov tidigare gjort några av sina bästa matcher mot just Nadal. Kul att se Nadal mot ett annat motstånd än det igår i alla fall. Om han är lika bra idag.

Borde passa Thiem rätt bra att möta Lajovic. Inget som stör, Lajovic. Bra bollare, hyfsat högt tempo, hyfsat spetsigt, men Thiem kommer ha tid att göra det han vill, och då förlorar han sällan på grus.

Coric hade lite ryggproblem häromdagen, och känns inte i den mest stabila formen. Plus att Herbert förbättrat sig, och numera också klarar grus hyfsat. Men allt upp till Coric. Hyfsad match och Herbert har ingenting att göra. Dålig dag på Coric där han inte vågar slå till bollen, då kan det bli bökigt.

Och så avslutar vi med att hoppas att Fognini är på absolut bästa humör och utmanar Zverev. Han borde i alla fall se möjligheten, för jag tror inte Zverev riktigt litar på sitt spel. Om Fognini är på humör, vilken match. Kommer bli grymma dueller där. Om Fognini vill. Men det gäller ju att han vill, och kan hålla fokus. Då tycker jag han har allt för att utmana Zverev på grus. Men om han fladdrar i sitt fokus, Fognini, då finns det noll chans tyvärr.

Redo? Japp. Otroligt fin tennisdag. Nu kör vi!