Inför Monte Carlo-kvartarna

Hur blir det idag då? Någon spänning? Vi kan ju hoppas det. Det enda vi kan veta är att vi kommer få bra tennis. Men spänning? Som sagt, där är det väl mer oklart kanske.

11:00 Lajovic-Sonego 1,80-2,15 Bethard

Katter bland hermelinerna kan man väl lugnt kalla det här. Otrolig skräll att de här två utgör ett kvartsfinalpar, men ännu viktigare, vilken sjuk chans för båda två att nå enb semifinal i en mastersturnering. Nu har Sonego tagit såna sjuka kliv senaste veckorna att man bara känner sig förvirrad. Är han plötsligt en framtida toppspelare? Från att ha känts som någon som skulle få det svårt att på något sätt etablera sig på atp-nivå. Hade det här hänt i någon annan idrott hade folk stått på led och skrikit doping för helt ärligt, att just Sonego skulle höja sig på det här sättet, det var totalt omöjligt att gissa. Jag tror han vinner idag. Jag tror att Lajovic seger igår överskattas lite. Thiem kom in i en för honom fruktansvärt dålig matchbild och det var bara att tacka och ta emot för Lajovic. Som jag sett de här två senaste veckan och veckorna tror jag att Sonego helt enkelt är lite bättre. Den stora grejen dock, reservation för Sonegos utveckling som sagt, men fullt möjligt att detta kommer ha varit deras enda chans att nå semifinal i en av de största turneringarna när de lägger av om ett antal år.

13:00 Djokovic-Medvedev 1,25-4,65 Bethard

Jag minns matchen i Australian Open. Där kändes det som att Djokovic hade otroligt bra kontroll på Medvedev. Medvedev hade ingenting för att störa Djokovic riktigt och han märkte det ganska tydligt själv. Nu nya förutsättningar. Djokovic är sämre nu än i Australian Open, och Medvedev, han har ju varit den här turneringens spelare hittills. Vilken höjning från att tidigare inte hållit nån slags nivå överhuvudtaget på grus. Kanske att grus också kan vara bra för Medvedev när de här två möts. När de möttes i Australian Open försökte han mest försvara sig, men det höll inte, Djokovic var för säker så att Medvedev till slut missade eller inte hann med. Nu lite annat, nu kommer det mer handla om säkerhet det här och ja, som Medvedev spelat, jag tycker inte han överhuvudtaget är chanslös här. Mycket intressant match.

15:00 Nadal-Pella 1,02-27,25 Bethard

Ja…ja. Äsch. Det här kommer väl inte bli så spännande kanske. Någonstans kan jag förstå att det är så många som har så stort agg mot Nadal. Eller jag kan förstå att det har blivit så. För helt ärligt är det ju inte så kul att det finns en spelare som inte kan förlora såna här matcher på ett särskilt underlag. Det finns nästan alltid några frågetecken att sätta kring en match. Det kan hända, det kan hända, de där marginalerna kan bli avgörande. Men Nadal i gott skick på grus, då blir ju situationen liksom att han nästan inte går att bryta, och han är också lite favorit i motståndarnas servegem. Med de förutsättningarna, hur i hela världen ska det kunna bli spännande? Det finns så klart inga marginaler i världen som kan ändra på något. Det blir bara uppvisning. En uppvisning som visserligen kan vara väl så fascinerande att titta på. Ojämnt ja, men samtidigt, bara att få se Nadal spela på grus är en stor grej, så varför inte passa på idag. Pella har inte riktigt spelstilen för att kunna hitta på något, om man säger så. Han får försöka dutta sig fram så gott det går, helst utan att bli förnedrad, men jag tror personligen att det kanske inte bli så många gem för honom idag.

17:00 Coric-Fognini 1,76-2,20 Bethard

Nu blir det lite surgubbevarning här, men jag känner Fognini. Jag ska inte påstå att det går att förstå sig på honom, men jag ska samtidigt inte påstå att det inte finns något mönster. Det är väldigt ofta i just såna här matcher som det blir exakt som man inte hoppas på. Han har gjort en bra turnering, han har stått för en stor skräll, en stor seger, och nu förväntar sig alla att han bara ska köra på och fortsätta prestera. I absolut övervägande del av fallen väljer han då att skita i det. Jag ska inte ge mig på ens ett försök att förklara varför han väljer den vägen, men låt oss säga att det nog finns ett och annat spöke däruppe i hjärnkontoret på honom. Annars, om det nu går emot hur det brukar vara och han både försöker och presterar idag, då passar det ju helt perfekt för honom att möta Coric. Coric slår inte till bollen i onödan utan Fognini kan absolut få tid på sig att panga på exakt hur han vill och ska jag vara riktigt ärlig, om Fognini spelar sin bästa tennis, oavsett vad rankingen säker, då är han en bättre spelare än Coric. Sen är det en viss skillnad mellan dem i arbetsmoral och så vidare, därför kommer Coric alltid vara högre rankad och anses vara den bättre spelaren men som sagt, om Fognini kämpar, och spelar bra, då smaskar han bort Coric. Låt oss hoppas att han är på humör idag, Foggy. Hade varit ruggigt kul.

Spela gärna oddsen. Högst odds i världen här på Bethard. Starta konto uppe i högre hörnet om ni inte har det ännu. Men framför allt, sitt och njut av tennisen idag på er lediga dag, mina vänner. Det är ni värda, och det kommer bli riktigt roligt.