Superfredagsvideo

Hur bra var inte den där tennislångfredagen då? Den kanske inte hade allt, men den hade fan det mesta.

Vilken var er favorit. Min var ju onekligen Fogninis vändning. När han kommer in i den där mentala trancen, jag har i alla fall inte velat möta honom. Och det hade nog inte någon annan heller. Märkligt egentligen, smått otroligt, hur han kan gå och vänta i någon timme, och sen bara blixtra till, för att en stund senare ha vänt och vunnit. Det är ju så det är i en sån där match. Han släpper iväg Coric en bit, men har honom inte längre bort än att han plötsligt kan ta ikapp, och köra förbi, om han bara har krafterna. Lite som i skidåkning eller cykel. Man kan släppa iväg en åkare till någon minuts försprång, för man vet att när det väl hettar till är han ett lättfångat byte för klungan. Det är lite så Fognini spelar sin tennis ibland, och igår var det utan tvekan så. Och Coric blev ju det där ganska lättfångade bytet till slut. Jag har absolut inget emot Coric utan jag ser utan tvekan hans storhet i att han jobbar så extremt hårt, varje match, varje turnering, och poängen rasar in på det. Men helt ärligt, själva spelet, oj så nedmonterat det kan bli, och oj så medelmåttig han kan se ut, när ett geni som Fognini skruvar åt greppet om honom. Fognini i semi, jag älskar det. Det finns inte mycket bättre inom tennisen än när han gör sånt här.

Medvedevs insats en klar utmanare så klart. Stor, stor vinst för honom. Men där blir det ju ändå lite fokus på att Djokovic inte är bättre än han är. Det är för dåligt det där. Medvedev har haft en fantastisk säkerhet den här veckan, och hade det igår också. Bra offensiv också. Han utnyttjar den extra tid han får på grus perfekt helt plötsligt. Men han rör sig inte jättenaturligt på underlaget, Medvedev, och att Djokovic inte träffar bollen tillräckligt bra för att kunna utnyttja det, det är inget vidare faktiskt. Märkligt med Djokovic. Nu är vi där igen, där det känns som att han är mil ifrån den nivå han ska hålla. Måste kännas rätt jobbigt för honom.

När Nadal låg under 1-4 i första satt jag och funderade på om 6-4 till honom inte var favoritresultatet. Jag förstår faktiskt inte hur han lyckades förlora fyra av de fem första gemen. Det ska liksom inte vara möjligt men allt gick fel, och han missade märkliga slag som han aldrig missar. Sen blev det lite bättre, och lite bättre innebar att han plötsligt vann de flesta gemen. Jag vet inte om man ska hylla Pellas insats särskilt mycket, han spelade jättebra, men när Nadal är i fysiskt skick, som han är i nu, kan han spela sämre på grus än han gjorde igår? Tveksamt skulle jag säga. Och då slog han ändå en spelare rankad runt 30 i världen och det utan att tappa set. Lite läskigt på något vis att det kan vara på det viset.

Och så slog Lajovic Sonego rätt kontrollerat. Där såg jag inget, så den får ni fantisera själva kring.

Det var en fin tennisfredag det där. Såna där dagar behöver man ibland. Hoppas nu vi kan få någon mer bra match under helgen också.