Full rättvisa!

Han lyckades få med det mesta i finalen också, Foggy. Så värdigt. Han fick avslutade med en riktigt hederlig Foggy-match. Det enda som saknades var väl egentligen setförlusten.

Vi får avvakta med ett längre klipp med mer från matchen till senare kanske men ja, en hel del parametrar var där. Strulig inledning där han borde brutit i matchens andra gem, sen kom ett tidigt break ner, misslyckades med att ta sin första chans att bryta tillbaka på att Lajovic gjorde någon fullständigt osannolik boll där, men bröt tillbaka gjorde han, Fognini och var sen överlägsen i slutet av första.

Break direkt i andra, och allt var klappat och klart, om det hade gällt en vanlig spelare, vill säga.

För Fognini fanns det däremot massor kvar att uträtta i matchen.

Som att bli tillbakabruten direkt. Sen hamna i underläge. Vara nära att bli break ner. Men istället skaffa sig break upp istället. Simulera en skada, ta skadeavbrott. Se lite stel ut i några gem och därmed bjuda in motståndaren till en vändning för att efter matchen för sig själv och andra kunna skylla på skada om man skulle förlora. Men sen blev det inte mer. Lajovic tog inte sin chans, och Fognini kunde surfa hela vägen till vinst och det i raka set. Skönt tycker jag, det hade blivit jobbigt om han gjort ännu mer av det. Det räckte med det här skadeavbrottet.

Otroligt att han fick vinna något till slut ändå, eller hur? Det kändes liksom som att han skulle ha gjort det för några år sen istället, men nu, när han kom in till turneringen så formsvag som det är bara möjligt att vara, vann han istället. Han torskade mot Vesely förra veckan, på grus. Vesely. Det är lite skillnad mot att vinna en mastersturnering det. Totalt i år hade han vunnit fyra matcher. Det är inte så jättemycket på nästan fem månader det. Men vem bryr sig om det nu. Nu är hans säsong hittills plötsligt en succé.

Det var Monte Carlo det. Inte den mest fantastiska turneringen, men det här med Foggy var förstås helt fantastiskt, så vi kommer ihåg det, inte mycket annat. Nu vidare till Barcelona, där fältet håller ruskigt bra klass för att vara en femhundring. Spel i Budapest också nästa vecka. Där håller fältet…inte riktigt samma klass.