Inför veckans turneringar

Det här är ju rätt härligt ändå, är det inte? Monte Carlo slut för mindre än ett dygn sen. Mellanvecka nu? Vilovecka? Vilodag åtminstone? Icke. Idag smackar den stora turneringen i Barcelona igång med full kraft, och vi har även en mindre turnering i Budapest. Det finns ingen annan sport i världen som har action precis hela tiden som vi har i vår sport. Jag älskar det.

Var det förra året jag besökte den här turneringen tro? Jag tror faktiskt det. Mitt långtidsminne och jag är väl inte alltid bästa kompisar i och för sig, så kan ha varit två år sen men jo, förra året var det ju förresten. Det var då Tsitsipas slog igenom och så vidare. Så var det. Rätt trevligt område den här spelas på. Trångt som bara den, men trevligt.

Nadal med, det blir inget återbud där den här gången. Han var inte ett dugg skadad eller nåt sånt i Monte Carlo. Han var bara värdelös i sina sista två matcher och han sa det själv efteråt, matchen mot Fognini kan ha varit hans sämsta match någonsin på grus. Rätt stora ord, och jag tycker kanske egentligen han var sämre mot Pella, men de där två matcherna, det var fruktansvärt dåligt med hans mått mätt. Han lär vara otroligt revanschsugen nu. Hade varit kul att se honom mot Ferrer i åttondelen. Tänk om Nadal är lika dålig som i Monte Carlo, och så ska han möta Ferrer i en av Ferrers absolut sista turneringar, vilken mardröm. Hoppas den matchen blir av. Goda möjligheter till det i alla fall för Pouille, han är ju inte så bra just nu.

Vi har också Zverev med. Han försöker spela sig ur hemskheterna. Det kanske är rätt, jag vet inte. Oklart. Antingen spela på och hoppas att det släpper eller ta en paus. Inte riktigt tiden på året man kan ta en paus, så han har nog inget val egentligen. Dimitrov i åttondelen för honom antagligen, vore en kul match att se hur han skulle stå sig där. Och Dimitrov borde vara lite sugen på att börja vinna matcher, minst sagt.

Medvedev kör på. Sjundeseedad, kolla klassen på de seedade spelarna. Inte så dumt överhuvudtaget alltså. Skönt för honom med en rätt bra lottning fram till kvarten. Först Dimitrov och sen Medvedev. Rätt intressant, Zverev är trea i världen men inte ens i närheten av att vara favorit till att ta sig till semi i en 500-turnering. Då är man inte i bästa skick kan man ju säga.

Fognini, han kommer ju inte vara så bra den här veckan, eller hur? Precis all Foggy-logik i världen talar ju liksom för att han fullständigt skiter i det här. Kanske att han kastar in handduken redan innan start också. Vem vet, det kanske ändå var något med benet, foten, eller vad det nu var igår. Han har ju en bra lottning dock. Fin väg fram till kvarten och sen Nishikori som tuffaste motstånd där, det ska ju inte vara nån omöjlighet direkt då Nishikori inte alls är i form. Hoppas Felix hittar lite spel igen den här veckan förresten. Han kanske kan ha lite chans på Nishikori eventuellt.

Thiem med, som sagt. Nivån på Barcelona i år, sjuk. Schwartzman kvalade och är därför inte seedad. Ingen drömlottning för Thiem att få honom direkt kanske. Sen lite enklare med Munar i åttondelen eventuellt. Men Thiem-Schwartzman, mycket fin match i mitten av veckan.

Khachanov, var står han? Lite hemmaplan då han tränade flera år i Barcelona. Kanske ett bra läge för honom att hitta lite form, men är han verkligen som bäst på grus? Kanske inte skulle jag säga. Frågetecken där. Han får vara nöjd om han håller sin seedning och når kvarten.

Tsitsipas börjar nu slutligen tappa lite poäng. Han var i final för förra året, men går väl knappast längre än till kvarten i år. Bra lottning för honom dit dock. Goffin är fortsatt mycket formsvag.

Det känns som att det kommer hända mycket här under veckan, så vi får återkomma, men det där var en första titt på lottningen i alla fall och oj vad kul det kan bli.

Det här får man ju faktiskt vara väldigt nöjd med som arrangör, att få Cilic och Coric plus någon mer halvduglig spelare till den här turneringen som rent allmänt känns som en av årets sämsta turneringar. Helt ärligt vet jag inte om det här lockar så mycket, men viktig turnering för både Cilic och Coric som båda nog vill få lite medgång. Cecchinato måste nämnas tidigt som en utmanare också. Det är nog nästan lika troligt att han vinner som att Cilic eller Coric gör det med tanke på Cilic usla form och Coric, han är väl inte heller som bäst just nu.

Vi kommer hålla koll på Budapest också så klart, men det är otroligt stor skillnad på turneringarna den här veckan, så det blir mest Barcelona här på sajten, ingen tvekan om det.