Katastrof, Zverev

Finns det någonting som är hyfsat? Någonting?

Tragiskt för övrigt att atp är så jävla dumma, och envisa, att de inte fattar att de har allt att vinna på att det finns höjdpunktsklipp på youtube. De presterar i princip ingenting själva, och de här hjältarna som sitter och håller på med sånt här helt gratis är en sjuk tillgång för dem, men de väljer ändå att plocka bort allt, något som gör att de som ändå väljer att fortsätta måste göra som i det här klippet, försöka dölja klippen så det inte är lika enkelt för atp att rensa bort dem per automatik.

Det var alltså den där spelaren som vann slutspelet, och kanske också var bäst i slutspelet, förra året. För ett halvår sen. Nu ser det ut sådär när han spelar, och det är väl bara tur att man inte bryr sig så mycket om honom. Jag känner ingen som hejar på Zverev. Det är nog svårt att göra det. Hans spelstil är lite svår att gilla när det finns de alternativ som finns. Han är supertråkig. Men tänk om han brytt sig om honom, hejat på honom. Som man hade slitit sitt hår.

Jag återkommer till frågan. Finns det någonting som är okej? Sett till hur bra han varit tidigare då. Jag skulle nog säga nej. Han servar inget vidare. Han returnerar ännu lite sämre än i vanliga fallet. Och när bollen är i spel har ju egentligen allt rasat. Han försöker väl stå och bolla tillbaka på något sätt, ibland försöker han vara offensiv, men det där är liksom ingen världsspelares spel. Han har tappat allt. Kolla bara, det är Jarry han möter liksom. Jarry torskade mot Granollers i kvalet. Slog sen Granollers med knapp marginal i första omgången efter att ha kommit in som lucky loser. Det är hans nivå just nu. Han är rankad 81:a i världen, och så mycket bättre än så är han inte. Men idag räckte det för att vara bättre än Zverev.

Jag har ingen aning vad som hänt, eller vad som inte hänt. Det enda jag kan tänka lite är att Zverev har en typ av spel där det är ganska små marginaler. Lite bättre än normalt och han kan bråka med de absolut bästa, som i vintras. Lite sämre och han är en spelare i mängden. Som nu, mycket sämre, då finns det inte så mycket. Då är han bara en lång spelare som är hyfsad när bollen är i spel och såna klunsar finns det hur många som helst av i tennisvärlden. Så ja, vi har just nu en världstrea som är en spelare i mängden på atp-touren. Det är lite sjukt. Det är inte ofta det händer.

Han fyllde 22 år igår, var det väl. Eller förrgår kanske. Det finns rätt många år för honom att ändra på saker, att vända på den här steken, men jösses vad snett han hamnat alltså. Det här hade man ju aldrig kunnat föreställa sig i slutet av förra året.