Tisdagens godbitar

Vad har vi då idag, mina vänner? Något riktigt saftigt i tennisväg?

För en gångs skull behöver ni som jobbar lite sådär vanliga tider inte ha någon större ångest, för man har sparat det bra till sist i Barcelona.

Thiem-Schwartzman, mycket intressant. Tyvärr hade Svarre lite skadeproblem igår och slog Nishioka med ganska liten marginal. Det hängde på en skör tråd där i början av andra set men han lyckades vända, Svarre. Därifrån, med den nivån, till att utmana Thiem, det känns ju lite lurigt får man säga men Thiem kanske skakar lite också efter sin flopp förra veckan och kul spel ska det kunna bli. 3-2 Thiem i inbördes, men Svarre vann senast, på grus tidigare i år i Buenos Aires. Jag tycker ändå att det borde passa Thiem väldigt bra det här. Svarre är kort i rocken och är därmed känslig för att få för höga bollar emot sig på grus. Thiem spelar med mycket stor marginal över nätet och han borde kunna få ganska bra snurr på Svarre. Så gör Thiem bara det han ska, då tycker jag det mesta talar för att han vinner idag.

Sen också Tsitsipas-Fucsovics, också en riktigt bra match. Och lite obehagligt för Tsitsipas kanske. Många poäng att försvara den här veckan och Fucsovics har en spelstil som skulle kunna vara jättejobbig för honom om han har en dag då han är lite osäker, Tsitsipas. Ser fram emot den också, även om Thiem-Svarre är dagens huvudmatch.

Bra matcher även i övrigt i Barcelona, men det är de där två sista som sticker ut.

Det där är faktiskt ingen challenger. Det är eftermiddagens matcher i Budapest. Vilken misär.